Categorie: Nieuws uit de regio

Regionaal nieuws dinsdag 28 februari 2023

gepost 1 year ago, op dinsdag, 28 februari 2023 door Crew

De gemeenteraad van Eeklo heeft de ‘motie van wantrouwen’ tegen schepen Marc Windey (76) van de partij SMS goedgekeurd. De meerderheid van de gemeenteraad van Eeklo heeft het vertrouwen in schepen Marc Windey opgezegd. Hij moet opstappen en zal vervangen worden door partijgenoot Michel De Sutter.

—----------------------------------------

De organisatoren van de Kaaifeesten in Eeklo zijn dringend op zoek naar extra vrijwilligers. Daarmee is de onzekerheid over de toekomst van de grootste feesten van het Meetjesland weg, en wordt er het eerste weekend van oktober zeker gefeest in Eeklo. —------------------------------------

Aalter pakt op zaterdag 25 maart uit met een tweede editie van de jobbeurs JOBSinAalter. De bedrijven in Aalter hebben allemaal samen meer dan 2.600 openstaande vacatures. Met JOBSinAalter wil het gemeentebestuur de bedrijven en de werkzoekenden bij mekaar brengen.

—-------------------------------------------

Het Davidsfonds van Aalter heeft de winnaars bekend gemaakt van de Junior Journalistwedstrijd. Maar liefst 240 leerlingen van het vijfde en zesde leerjaar in groot-Aalter namen deel, en dat is een record. Juta Schelfout wint de gouden medaille met haar werk.

—-----------------------------------

Vorig jaar werden 218 baby’s geboren in gezinnen in Maldegem. De populairste meisjesnaam die door de Maldegemse ouders gekozen werd, was vorig jaar Ellie. Bij de jongens blijft Noah net zoals in 2021 de populairste jongensnaam.

—------------------------------------


  • Bron: Het Laatste Nieuws