Categorie: Nieuws uit de regio

Regionaal nieuws dinsdag 24 maart 2020

gepost 10 months ago, op dinsdag, 24 maart 2020 door Crew

Twee Georgiërs zijn op heterdaad betrapt bij een winkeldiefstal in de Carrefour in Beernem. De mannen probeerden flessen whisky te stelen, maar lieten zich volgens het Brugse parket niet zomaar inrekenen.

De twee winkeldieven verzetten zich hevig en probeerden na hun betrapping nog te ontkomen. Volgens het parket konden ze met hulp van omstaanders alsnog ingerekend worden. In de wagen van de mannen werden nog meer gestolen goederen aangetroffen. “Verder onderzoek zal moeten uitwijzen voor welke gelijkaardige feiten de verdachten in aanmerking kunnen komen”, meldt het parket. De Georgiërs werden aangehouden en verschijnen vrijdag voor de Brugse raadkamer.

--------------------------

De horeca van het Meetjesland slaat de handen in mekaar in deze coronacrisis. Horeca Meetjesland vraagt aan alle gemeentebesturen om maatregelen te nemen, die de horeca er na deze crisis weer bovenop moeten helpen. In heel wat gemeenten verzamelen horecamensen zich nu ook in WhatsApp-groepjes, om elkaar zo optimaal te informeren. De terrasbelasting 2020 schrappen is een eerste voorstel van horeca Meetjesland.

------------------------------------

De Belgische bisschoppen roepen hun priesters op om als blijk van waardering en dank voortaan ’s avonds om 20 uur de klokken te doen luiden. Het is geen verplichting, maar een suggestie. “De bisschoppen sluiten zich aan bij alle blijken van dank en waardering die de bevolking richt tot al wie zich inzet voor de strijd tegen het coronavirus: artsen en verpleegkundigen, orde- en hulpdiensten, beleidsvoerders en hun administraties”, klinkt het.

----------------------

De bewoners van woonzorgcentrum Onderdale in Ursel bij Aalter zitten zoals alle rusthuisbewoners in quarantaine, en hopen op een kaartje of tekening van de buitenwereld. Het team van het woonzorgcentrum doet er alles aan om het voor onze bewoners zo leuk mogelijk te houden. Maar ze missen natuurlijk het bezoek van familie en vrienden. Het woonzorgcentrum wil toch een lach op het gezicht van de bewoners toveren, en vraagt daarom om massaal een kaartje of tekeningen naar onze afdeling te sturen.

Je kan kaartjes of tekeningen sturen naar WZC Onderdale, afdeling B, Onderdale 1 in 9910 Ursel.

----------------------------

Dieven maken van de stille periode in het verenigingsleven gebruik om te stelen in clublokalen. KWB Sint-Jozef Eeklo en Chiro Eeklo kregen dieven over de vloer.

Bij de twee verenigingen werden de muziekboxen van de muziekinstallatie ter waarde van €300 gestolen. Chiro en KWB Eeklo doen een oproep naar getuigen. Als je ergens twee boxen te koop aangeboden krijgt of ziet pronken, dan vragen ze om de politie in te lichten.

-------------------------

Maldegem, Assenede en Sint-Laureins sluiten alle grensovergangen met Nederland af. Ofwel gaan de grenzen volledig dicht, ofwel is er verscherpte controle.

In Maldegem werden maandagochtend blokken gezet aan de Tol in Middelbrug en ook aan de grensovergang aan de Fortuinstraat. Aan de Aardenburgkalseide wordt de grens niet afgezet, maar is er wel scherpe politiecontrole

In Sint-Laureins werden bepaalde grensovergangen sinds gisteren volledig afgesloten met nadarhekken. Dat gebeurt voornamelijk op de secundaire wegen.

De gemeente Assenede heeft ook al maandagochtend beslist alle grensovergangen met de gemeente Terneuzen af te sluiten.

-----------------------

De Brugse brandweer zette gisterenvoormiddag het personeel van het AZ Sint-Jan en AZ Sint-Lucas in de bloemetjes. Met loeiende sirenes en een pakkend applaus drukten de brandweerlieden hun dankbaarheid uit voor het verplegend personeel.

De colonne van brandweerwagens hield er gisteren om 11 uur eerst halt aan het AZ Sint-Lucas. Nadien ging het in stoet naar het AZ Sint-Jan,

-----------------------


  • Bron: Het Laatste Nieuws