Categorie: Nieuws uit de regio

Regionaal nieuws woensdag 25 maart 2020

gepost 6 months ago, op dinsdag, 24 maart 2020 door Crew

Om corona verder in te dijken moeten kapperszaken vanaf deze ochtend ook de deuren sluiten. De kappers waren zelf vragende partij om hun zaken te mogen sluiten en reageren opgelucht op de beslissing van de federale regering. Dat zegt ook Kathleen Vuylsteke van Arte Coiffure in Aalter **** u2

Doordat kappers nu ook verplicht sluiten kunnen ook zij een beroep doen op de hinderpremie van 4.000 euro.**u3 Aldus Kathleen Vuylsteke van Arte Coiffure in Aalter.

------------------------

De gemeente Oostkamp schort haar eigen activiteiten op tot 30 april. Ook de stopzetting van de verhuur van gemeentelijke zalen wordt tot die datum verlengd.

De huidige federale maatregelen gelden voorlopig tot en met 5 april, maar nu al onderneemt Oostkamp proactief actie. Concreet gaat het onder meer over de buitenspeeldag, participatieraden, informatievergaderingen en theatervoorstellingen, die georganiseerd zijn door de gemeente en die dus afgelast zijn.

-----------------------------

Eetwinkel Eetalage in de Brouwerijstraat in Aalter schakelt over op coronaritme. De bekende traiteurzaak is nu zeven dagen op zeven open, en doet ook gratis leveringen aan huis, dat zegt ook Jeroen Poppe **** u6 Net als alle horecazaken is ook het restaurant ‘ t Vijfde Seizoen uit Aalter dicht, Jeroen Poppe begrijpt de genomen maatregelen **** u7

-----------------------

De recyclageparken in het Meetjesland zijn nog tot minstens 5 april dicht, maar IVM zorgt wel voor de ophaling van het afval aan huis. Er wordt uitdrukkelijk gevraagd om de regels goed te volgen. Glas kan nog steeds naar de glascontainer. “Als deze container vol zit, breng het glas dan naar een andere container. De wijkinzamelingen van KGA zijn stopgezet tot nader order. Ook het ophalen van grofvuil op afroep wordt voorlopig stopgezet.

---------------------------------

Langs de Buiten Boeverievest in Brugge is gisterennamiddag even na 16 uur een lijk gevonden in het water.

Het was een voorbijganger die het levenloze lichaam opmerkte en de hulpdiensten alarmeerde. Zij konden alleen het overlijden van de man vaststellen. Het parket van Brugge is een onderzoek gestart naar de omstandigheden van het overlijden.

-----------------------

Na luid geroep van de sector mogen kapperszaken vanaf deze morgen 8 uur dan toch de deuren sluiten, zeker tot en met 5 april. Nu gaat de federale ministerraad akkoord met een algemene sluiting. Over die verplichte sluiting hoor je Kathleen Vuylsteke van Arte Coiffure in Aalter****u4 Bij de vorige maatregel mochten ze openen op voorwaarde dat ze slechts één klant per keer ontvingen in hun zaak. Kathleen Vuylsteke uit Aalter heeft na de corona-problemen maar 1 wens: u5

-----------------------

N-VA Eeklo roept het stadsbestuur van Eeklo op om snel met extra maatregelen te komen, als ondersteuning voor de lokale economie in deze coronacrisis.

Het Eekloos stadsbestuur heeft onlangs het parkeergeld afgeschaft en promoot ook de afhaalrestaurants op www.eeklo.be/afhaalmaaltijden. N-VA Eeklo pleit ook voor de afschaffing van alle gemeentelijke taksen 2020 voor alle ondernemers. Dat gaat van de terrasbelasting, de gemeentebelasting voor ondernemers tot de belasting op uithangborden.

----------------------

Het VTI van Tielt gaat de strijd aan met het coronavirus. Gisteren schakelde de school hun lasercutter in om 700 gezichtsschermen te maken. Die zouden deze avond al klaar moeten zijn. De schermen moeten net als klassieke mondmaskers coronabesmetting helpen voorkomen. Ze zullen door de stad Tielt en door de intergemeentelijke taskforce verdeeld worden onder zorgverleners.

-----------------------


  • Bron: Het Laatste Nieuws