Categorie: Nieuws uit de regio

Regionaal nieuws maandag 23 maart 2020

gepost 10 months ago, op maandag, 23 maart 2020 door Crew

De zorgmeldpunten aan de Huisartsenwachtpost Meetjesland en AZ Alma in Eeklo zijn voortaan bijna doorlopend open: je kan er met een vermoeden van mogelijke besmetting door het nieuwe coronavirus terecht van 10 uur in de voormiddag tot 8 uur ’s morgens. Dat kan wel alleen wanneer je eerst je eigen huisarts gebeld hebt, of de huisarts van wacht gehoord hebt via 1733. Over het zorgmeldpunt aan het AZ Alma hoor je burgemeester van Eeklo Luc Vandevelde ****

------------------

In Tielt is de inrichting van een verdieping van het Sint-Jozefinstuut als extra capaciteit tijdens de coronacrisis gestart. De kamers van het vroegere internaat kunnen vanaf nu in gebruik genomen worden. In het Sint-Andriesziekenhuis van Tielt verblijven patiënten met een bevestigde besmetting. Naast de huisartsenwachtpost in de Krommewalstraat is ook in De Feniks in Wingene al een extra triagepost ingericht voor inwoners van de Tieltse regio.

--------------------------

Hélène Goeminne uit Aalter lanceert op sociale media een opvallende oproep: “Haal je kerstverlichting weer boven en maak de lege straten zo wat gezelliger!”

De straten in Vlaanderen liggen er ’s avonds door de coronamaatregelen maar stil en verlaten bij. Hélène Goeminne uit de Brugstraat in Aalter heeft alvast haar kerstverlichting weer van zolder gehaald, en maakt het aan haar voordeur opnieuw gezellig. Hélene toont hiermee dat we in deze moeilijke tijden zorg moeten dragen voor mekaar. Hou het gezond, maar maak het wel zo gezellig mogelijk. En dat kan met wat extra kerstverlichting.

----------------------------

De grenzen met onze buurlanden zijn gesloten. Alleen wie een essentiële verplaatsing doet, kan ons land in en uit. En er wordt ook streng gecontroleerd. Wie onnodig de grens oversteekt riskeert een boete tot 4.000 euro. Nederland pakt de coronacrisis anders aan dan België. Ook de burgemeesters van de grensgemeenten zijn er niet gerust op en vragen steun voor de controles aan de federale politie.

---------------------

Hulpverleningszone Meetjesland stuurde net zoals de andere zones in ons land een ploeg uit om een lading van 5 miljoen mondmaskers uit te delen. Dankzij de gezamenlijke actie werden hulpverleners zo snel mogelijk bevoorraad.

De pakketten werden ingeladen en naar de brandweerzones gebracht, vanwaar de brandweer de bedeling verder organiseert.

---------------------------

De gemeente Maldegem startte onlangs met de boodschappendienst ‘Broodnodig’

daarover hoor je burgemeester in Maldegem Bart Van Hulle: ****

Vanaf vandaag start de gemeente Maldegem met de telefoondienst ‘Bezorgd’.

De telefoondienst is er voor iedereen die behoefte heeft aan een babbeltje, voor iedereen die zich zorgen maakt, hulp nodig heeft of vragen heeft over corona.

De lijn ‘Bezorgd’ kan je gratis bellen op 0800/965.24

--------------------------

Jeroen De Baecke en Eline Ghysel uit Maria-Aalter zijn vrijdag getrouwd op het gemeentehuis van Aalter. In tijden van corona moest dat alleen gebeuren.

Ook het avondfeest wordt verzet naar een latere datum. Na de trouw op het gemeentehuis is het koppel gewoon naar huis gegaan en hebben ze even met de familie gesproken op Skype, en samen een goed glas gedronken. Het echte feest is voor later.

------------------


  • Bron: Het Laatste Nieuws