Categorie: Nieuws uit de regio

Regionaal nieuws dinsdag 21 maart 2023

gepost 11 months ago, op dinsdag, 21 maart 2023 door Crew

De Provincie Oost-Vlaanderen investeert ongeveer een half miljoen euro in de omgevingswerken van het Provinciaal Streekcentrum Huysmanhoeve in Eeklo. Voor de vernieuwing van het oude poortgebouw wordt nog eens 600.000 euro vrijgemaakt. Het nieuwe Streekcafé opent bijna en er staan heel wat activiteiten op de planning.

—-----------------------------------

Op bepaalde plaatsen in Aalter worden de zitbanken vervangen door nieuwe exemplaren en op andere locaties komen er extra zit- of picknickbanken bij. In Aalter-centrum komen onder andere een zitbank aan het skatepark, twee zitbanken aan Molenkouter en twee banken aan de begraafplaats.

----------------------------------------------------

Aangezien de Sint-Corneliuskerk op Palmzondagvoormiddag 2 april moeilijk bereikbaar zal zijn wegens de doortocht van de Ronde van Vlaanderen, wordt de viering van Palmzondag in Aalter-centrum verplaatst van 10.30 naar 17.30 uur.

—----------------------------------------------

Open Vld Eeklo wil graag van de burger horen waar het heen moet met de stad. Daarom organiseert de partij binnenkort rondetafelgesprekken. Wie interesse heeft om mee te denken, kan zich melden via [email protected].

—-------------------------------------

Basisschool De Driesprong in Maldegem heeft internationaal bezoek ontvangen. In het kader van het Erasmusproject ‘Fairy tales’ kwamen Spaanse en Servische leerlingen langs om het sprookje Peter Pan in een hedendaags jasje te steken.

—---------------------------------------


  • Bron: Het Laatste Nieuws