Categorie: Nieuws uit de regio

Regionaal nieuws woensdag 22 maart 2023

gepost 1 year ago, op woensdag, 22 maart 2023 door Crew

Het Vlaams Kampioenschap Tegelwippen. U heeft er wellicht nog nooit van gehoord, maar het bestaat en het is begonnen in tal van Vlaamse steden en gemeenten, waaronder ook in Eeklo. `t Is de bedoeling om zoveel mogelijk beton en asfalt weg te halen en te vervangen door gras, bloemen of planten. Door te ontharden bereiden steden en gemeenten zich beter voor op een veranderend klimaat.

—-----------------------------

In woonzorgcentrum Veilig Have in Aalter organiseren VDAB, Voka en het gemeentebestuur JOBSinAalter, een jobbeurs voor werkgevers in en rond Aalter. Zo'n dertig bedrijven bieden er meer dan 300 vacatures aan.

—-----------------------------------------

De politiezone Meetjesland controleert je snelheid in verschillende gemeenten. Er staan onder meer flitscamera’s in Eeklo in de Peperstraat, de Vrombautstraat, de Kriekmoerstraat en de Oostveldstraat.

—---------------------------

Komende donderdag vindt een nieuwe gemeenteraadscommissie plaats rond het zogenaamde ‘fusiedebat’, dat gaat over de fusiemogelijkheden van Assenede. Tijdens deze commissie zullen onder andere de resultaten van de rondetafelgesprekken in de deelgemeenten besproken worden.

—--------------------------------


  • Bron: Het Laatste Nieuws