Categorie: Nieuws uit de regio

Regionaal nieuws dinsdag 2 mei 2023

gepost 10 months ago, op dinsdag, 2 mei 2023 door Crew

Bij een botsing tussen twee paardenkoetsen in Aalter zijn maandagmiddag twee inzittenden levensgevaarlijk gewond geraakt. Een van de twee paarden kwam om het leven. De andere inzittenden van de koetsen raakten lichtgewond. Het ongeval gebeurde maandag rond 15 uur op de Vaart-Noord, een pad langs de Brugse Vaart in Aalter,

—------------------------------

De langverwachte werken op de gewestweg N409 tussen Deinze en Aalter zijn van start gegaan. Het doorgaand verkeer tussen Deinze en Aalter moet een omleiding volgen via de E40. De werken duren tot december 2024.

—------------------------

Cultuursmakers Eeklo viert haar honderdste verjaardag en heeft voor die gelegenheid het standbeeld van Lotje aangekleed. Net als Manneken Pis in Brussel kan men Lotjen in Eeklo bij speciale gelegenheden aankleden.

—--------------------------------

De inwoners van Sint-Laureins produceren een pak minder restafval. In een jaar tijd 16,6 kilogram minder. Voor de gemeente Sint-Laureins is het restafvalcijfer gedaald naar 122 kilo per inwoner.

—---------------------------------

Een bijzonder feest op de eerste mei in woonzorgcentrum Veilige Have in Aalter. Aimé Bruggeman werd 100 jaar. Aimé was twee jaar geleden de allereerste Oost-Vlaming die een coronavaccin kreeg. Hij voorspelde toen al dat hij 100 jaar zou worden dankzij het spuitje.

—-----------------------------------


  • Bron: Het Laatste Nieuws