Categorie: Nieuws uit de regio

Regionaal nieuws dinsdag 2 augustus 2022

gepost 2 years ago, op dinsdag, 2 augustus 2022 door Crew

De stad Eeklo gaat een nieuwe tractorsluis installeren in de Kruiskenstraat. De tractorsluizen in de Antwerpse Heirweg en Maroyendam worden vernieuwd. De tractorsluizen zorgen ervoor dat de weg exclusief voorbehouden blijft voor veilig fietsverkeer en landbouwverkeer.

—------------------------------

Dirk Van de Velde (CD&V), voormalig sportschepen in Eeklo, vraagt duidelijkheid in het dossier van de voetbalterreinen aan de Zandvleuge. De uitbating van de terreinen geeft de stad Eeklo in handen van Farys. Daardoor zullen de sportvelden aan de Zandvleuge ook door andere clubs gebruikt mogen worden. Het is momenteel echter onduidelijk wie er instaat voor het onderhoud van de terreinen en kleedkamers.

—---------------------------

Dinsdag 2 augustus start Maldegem met nieuwe zomerscholen, voor kinderen die in de vakantie een extra duwtje nodig hebben. In juli was er in Maldegem al een zomerschool voor anderstaligen. Vanaf 2 augustus openen ook de gemeentelijke zomerscholen, in Den Hoogen Pad en in De Driesprong. Samen goed voor zowat 120 kinderen.

—--------------------------------

Het voedingsbedrijf Vandemoortele in Eeklo heeft maandag weer een eerste productielijn heropgestart. Vorige week moest de productie in het bedrijf stilgelegd worden door een technisch probleem in de diepvriesruimte. Vandemoortele maakt in Eeklo vooral bakkerijproducten voor in de diepvries. Tegen het einde van de week kunnen alle 220 personeelsleden weer aan de slag.

—-------------------------------


  • Bron: Het Laatste Nieuws