Categorie: Nieuws uit de regio

Regionaal nieuws dinsdag 16 augustus 2022

gepost 2 years ago, op maandag, 15 augustus 2022 door Crew

De gemeente Sint-Laureins blijft tegenspartelen in het dossier van de 240 asielzoekers die vanaf september in het Godshuis opgevangen worden. Ook een persoonlijk gesprek met de staatssecretaris bracht niets op. Geen van beide partijen in Sint-Laureins wil een duimbreed wijken. “Wij krijgen als dorp alleen de lasten, en zoiets kan echt niet”, klinkt het in de gemeente.

—----------------------------

Op maandag 12 september 2022 gaat een nieuwe vaccinatiecampagne van start in de gemeente Aalter, waarbij alle 18-plussers een herfstbooster kunnen krijgen. De 65-plussers komen als eerste aan de beurt. Nog deze maand gaan de eerste uitnodigingen de deur uit in Aalter. De vaccins beschermen goed tegen ernstige COVID-19 en hospitalisatie.

—--------------------------------------

De vakantie loopt stilaan op haar laatste benen: tijd dus om er straks opnieuw sportief in te vliegen. In Aalter blijf je alvast niet op jouw honger zitten: zowel in Knesselare als Aalter-centrum kunnen kinderen en jongeren en volwassenen en senioren vanaf maandag 5 september 2022 terecht voor sport met onder andere een Total Body Workout. Meer info via www.aalter.be/multisport, [email protected] of tel. 09 374 39 19.

—------------------------------------

Van maandag 22 augustus t.e.m. woensdag 31 augustus zal een externe aannemer in opdracht van het gemeentebestuur van Maldegem werken aan het kruispunt Noordstraat - Marktstraat – Schouwburgplaats – Mevr. Courtmanslaan. Het kruispunt vertoont heel wat verzakkingen. Daarom worden de klinkers weggehaald en zal het kruispunt volledig geasfalteerd worden.

—-------------------------------------------


  • Bron: Het Laatste Nieuws