Categorie: Nieuws uit de regio

Regionaal nieuws dinsdag 10 maart 2020

gepost 3 weeks ago, op maandag, 9 maart 2020 door Crew

Het coronavirus spreidt zich steeds meer uit, ook in onze regio. Na eerder Ruiselede, Ingelmunster, Izegem, Roeselare en Oostnieuwkerke duikt het virus nu ook op in Pittem. Een vader en zijn twee kinderen die school lopen in de basisschool zouden vermoedelijk besmet zijn. Het gezin blijft voorlopig uit voorzorg thuis.

Reden tot paniek is er niet en de school blijft gewoon open. Wel roepen we iedereen op om extra alert te zijn de komende dagen. Als er kinderen op school symptomen zouden vertonen, zullen de ouders meteen worden ingelicht.

--------------------------

Eeklo voert de strijd tegen pesten op school op. De jongeren van de laatste graad van het secundair onderwijs mogen naar de voorstelling ‘Pesten 2.0’.

“De cijfers spreken boekdelen: 1 jongere op de 5 is het slachtoffer van pesterijen”, zegt burgemeester Luc Vandevelde (SMS). “Dat pesten kan verstrekkende gevolgen hebben, en daar willen de stad dus iets aan doen. Dit schooljaar werd al een spel gedaan met een anti-pest-rad tijdens de middagpauze op de secundaire scholen. Er waren ook workshops rond Warme William, en er werden vlaggen en spandoeken aangekocht met de boodschap ‘Samen tegen pesten.

--------------------------

Recht tegenover het station van Aalter wordt een nieuwe Kunstacademie gebouwd. Boven die Kunstacademie komen assistentieflats, die door Veilige Have uitgebaat zullen worden. Nu zondag is er een open deur, en kan je een modelappartement gaan bezoeken. In totaal komen er 65 assistentieflats. De eerste fase van 34 is volledig uitverkocht, maar een deel daarvan komt te huur te staan. In de tweede fase wordt momenteel afgewerkt, en daar zijn nog een vijftiental flats te koop.

-------------------------------

Nog nooit zijn er minder kilometers nieuwe fietspaden aangelegd dan in 2018. Dat blijkt uit cijfers die sp.a heeft opgevraagd bij Vlaams minister van Mobiliteit Lydia Peeters.

Over heel Vlaanderen is er slechts 60 kilometer aan nieuw fietspaden aangelegd in 2018. In Oost-Vlaanderen gaat het slechts om 4,1 kilometer. De provincie Oost - vlaanderen scoort daarmee het slechtst van alle provincies. En dat terwijl de budgetten van het Agentschap Wegen en Verkeer om fietspaden aan te leggen jaar na jaar toenemen.

-----------------------------

Een leerling van het Sint-Lodewijkscollege in Brugge is besmet met het coronavirus. Dat is door de school gecommuniceerd aan de ouders. Het zou het tweede geval zijn in Brugge. De leerling krijgt de nodige verzorging. De ouders van de klasgenoten krijgen de richtlijnen in verband met verhoogde waakzaamheid. Ook de school neemt de nodige maatregelen.

----------------------------------

Elia, de beheerder van het Belgische hoogspanningsnet, legt ondergrondse elektriciteitskabels tussen Brugge en Sijsele.

Tot eind maart voorziet Elia voorbereidende werken op de Maalse Steenweg in Brugge. Eilanden op de middenstrook worden verwijderd. Daarnaast zorgt Elia voor een tijdelijke verbreding van de Maalse Steenweg. Deze werken gebeuren in stukken van 200 meter en zijn nodig om tijdens de kabelwerken verkeer in beide richtingen mogelijk te houden.

------------------------

Na 23 jaar komt er deze zomer opnieuw een airshow of vliegmeeting op het militair vliegveld van Ursel bij Aalter.

Ursel Avia organiseert al zeven jaar een meeting. Op 28 juni wordt het weer een airshow. Tijdens de vliegshow zal er een Belgian Air Force F-16 Solo Display getoond worden. Ook het vliegtuig de Dark Falcon zal er op 28 juni in Ursel te zien zijn.

-----------------------

Binnenkort zal je als lid van de bibliotheek in Maldegem van thuis uit een e-book kunnen ontlenen.

De bibliotheek van Maldegem biedt nu al e-readers met daarop een aantal e-books aan. Via het nieuwe e-bookplatform dat dit jaar gelanceerd wordt, zal je via een app e-books kunnen ontlenen op je eigen tablet, smartphone, e-reader of computer. De Maldegemse bibliotheek zet hiermee een nieuwe stap in het uitbouwen van een digitale leescultuur.

---------------------------


  • Bron: Het Laatste Nieuws