Categorie: Nieuws uit de regio

Regionaal nieuws dinsdag 1 november 2022

gepost 2 years ago, op maandag, 31 oktober 2022 door Crew

De gloednieuwe optiekzaak Tweyes in de Stationsstraat in Aalter heeft voor het eerst dieven over de vloer gekregen. Twee jonge mannen kwamen maandag vlak na de middag optiek Tweyes binnen, probeerden winkelverantwoordelijke Thijs af te leiden, en konden ondertussen drie brillen stelen. De politie kwam ter plaatse om de camerabeelden te onderzoeken.

—-----------------------------

De dansvoorstelling Cogétama over de geschiedenis van de sigarenfabriek in Knesselare (Aalter) krijgt een tweede leven. Choreograaf Glen Lambrecht heeft het plot herwerkt en pakt uit met een vernieuwde cast. Deze keer staat hij ook zelf mee op de planken, en vertelt hij zo mee het verhaal van zijn geboortedorp. Info: www.glenlambrechtproductions.com.

—-----------------------

Op de stedelijke begraafplaats van Eeklo zie je nu een ‘hemelpostbrievenbus’ staan. De brievenbus staat op het nieuwe gedeelte, ter hoogte van de bloemenweide. Jong en oud die te maken hebben met gemis, kunnen in de brievenbus anoniem een brief of tekening achterlaten.

—-------------------------------------

Het project van de fietslease voor het gemeentepersoneel van Maldegem werkt. Al 23 medewerkers komen met de fiets naar het werk. De gemeente Maldegem zorgt als werkgever voor een aantrekkelijke fietslease voor de medewerkers. Met jaarlijks onderhoud, omniumverzekering en fietsbijstand.

—------------------------------

Het sportcomplex ’t Sentrum op het Singelken in Sint-Laureins wordt steeds groter. Door het stijgend aantal bezoekers is er ook nood aan extra parkeerplaats. De werken voor die extra parking zijn gestart, en zullen tegen het einde van het jaar afgerond zijn. Ook het bedrijventerrein in Sint-Laureins breidt uit.

—-----------------------------


  • Bron: Het Laatste Nieuws