Categorie: Nieuws uit de regio

Regionaal nieuws 5 februari 2021

gepost 4 weeks ago, op donderdag, 4 februari 2021 door Crew

De kappers die kijken uit naar de beslissing van het Overlegcomité. Dat is is ook zo bij Influence Kapper in Aalter. Je hoort kapster Isaura: **** Het overlegcomité benadrukt dat dit niet het begin is van een hele reeks versoepelingen.

---------------

De horecamensen uit het Meetjesland luiden de alarmbel. Het overlegcomité kondigt geen versoepelingen aan voor de horeca, dat zegt ook Luc Van Daele van Horeca Oost-vlaanderen: **** Een restaurant en café kan niet daags na de beslissing openen, de sector vraagt perspectief: **** Je hoorde Luc Van Daele van Horeca Oost-Vlaanderen.

-----------------

Jeugdherberg Die Loyale in Maldegem krijgt van Vlaanderen 18.689 euro steun, om door de coronacrisis te geraken. Vlaams minister Zuhal Demir (N-VA) haalt het geld uit de pot van het sociaal toerisme. Door de financiële steun kan de Jeugdherberg in Maldegem ook na deze donkere periode vakantie en ontspanning voorzien voor de meest kwetsbaren.

------------------

De eerste honderd artsen en medewerkers van het streekziekenhuis AZ Alma in Eeklo hebben gisteren hun eerste coronavaccin gekregen. Dat horen we van Marc Van Hulle: **** u3

Alles samen moeten 1.550 artsen, zorgkundigen en medewerkers van AZ Alma een coronaspuit krijgen, maar door de trage levering van de vaccins kunnen nu voorlopig slechts honderden mensen gevaccineerd worden.

-------------

Het Brugs vaccinatiecentrum in het Boudewijn Seapark is bijna klaar. Burgemeester Dirk De fauw hoopt op 15 februari de eerste mensen te kunnen vaccineren. Er is in het Brugs vaccinatiecentrum extra aandacht voor de toegankelijkheid van mensen die minder mobiel zijn. Morgen zaterdag 6 februari vindt achter gesloten deuren een testdag plaats. De uiteindelijke start hangt samen met de leveringen van de vaccins.

-----------------

In de Sint-Maria Aalterstraat in Aalter staat een pizza-automaat van Atilla Ertas uit Zele. Pizza’s bestellen en bakken gaat volautomatisch zegt Frederick Pennewaert: ***** u2 Je kan kiezen welke pizza je wenst en kan betalen met Bancontact. ****** De automaat vind je in de Sint-Maria Aalterstraat in Aalter.

------------


  • Bron: Het Laatste Nieuws