Categorie: Nieuws uit de regio

Regionaal nieuws 21 juni 2022

gepost 2 years ago, op dinsdag, 21 juni 2022 door Crew

De geplande toeristenbelasting van 1,75 euro voor al wie in Eeklo blijft overnachten, komt er dan toch niet. Na de kritiek van de afgelopen dagen, trekt schepen Hilde Lampaert (N-VA) het voorstel terug.

—------------------------------------

De procedure voor de ontwijding van de kerk op het Oostveld in Eeklo wordt in gang gezet. Eeklo gaat verder met twee kerken: in het centrum en in Balgerhoeke. De zoektocht voor een nieuwe bestemming voor de kerk op het Oostveld verloopt moeizaam.

—------------------------------

Aalter en Knesselare zetten komend weekend de zomer in, met een tweedaags volksfeest. Op vrijdagavond is er ‘Aalter Feest!’, het nieuwe concept van de avondmarkt in Aalter. Een dag later kan je naar de avondmarkt in Knesselare. “Nu het na corona weer mag, wordt het grootser dan ooit”, klinkt het bij het Aalterse bestuur. —-----------------------------------------

Er staan zestien nieuwe Blue-bikes aan het station van Eeklo, waaronder een familiefiets voor een ouder en kinderen. “Nog tot september kan je aan Eeklo station een ouder-kind-tandem ontlenen met je Blue-bikekaart. Op zo’n fiets is er plaats voor twee kinderen en een volwassene.

-------------------------------------------------


  • Bron: Het Laatste Nieuws