gepost 7 years ago, op donderdag, 13 juli 2017 door Wim Van Geert

Luister de komende weken naar KIX en maak kans op een gratis duoticket voor het supertoffe Seafront in Zeebrugge.
Stuur je naam, adres en leeftijd naar [email protected].

Exact 20 jaar geleden opende het maritiem themapark Seafront voor het eerst haar deuren. Om dat te vieren, leggen ze hun bezoekers in 2017 extra in de watten door tal van nieuwigheden, evenementen en speciale acties te organiseren. Raadpleeg hun website om op de hoogte te blijven!

Oude vismijn omgetoverd tot themapark

SEAFRONT is hét themapark over zee en zeevaart, vis en visserij en biedt voor elk wat wils.

Het themapark is gevestigd in de gebouwen van de voormalige vismijn. In het vismijndok liggen vandaag de dag aantrekkelijke jachten en authentieke vissersschepen broederlijk naast elkaar. Ook het lichtschip West-Hinder en de Russische duikboot zijn hier ondergebracht.

Je gaat kopje onder en ontmoet plant en dier in deze spannende tocht onder de zeespiegel. Je leert bij over de geschiedenis van Zeebrugge en zijn roemrijke haven. Vissers brengen je terug naar lang vervlogen tijden en laten je proeven van het ruwe visserleven. Je bezoek aan Seafront is pas helemaal compleet als je aan boord gaat van de Russische duikboot Foxtrot en het voormalige lichtschip West-Hinder.

De geboorte van Zeebrugge

Rond 1850 moest Brugge steden als Gent en Charleroi achter zich laten op het vlak van handel. Logisch dus, dat zeer positief gereageerd wordt op de plannen om Brugge terug te gaan verbinden met de zee. Na een lange strijd van meer dan 30 jaar, geeft het parlement in 1895 eindelijk de goedkeuring voor de bouw van een zeehaven. Zeebrugge is geboren. Na 10 jaar bouwen, zien we hoe de haven in 1907 feestelijk wordt geopend door Koning Leopold.

EXPO 14-18: Oorlogsgeschiedenis

De expo “Belegerde Kust, bezette Haven” belicht aan de hand van vijf thema’s de eerste wereldoorlog vanuit het perspectief van Zeebrugge. Door middel van een tijdlijn word je doorheen de belangrijkste gebeurtenissen geloodst en maak je kennis met cruciale hoofdrolspelers aan beide kanten van het front. Maak mee hoe de Britten een poging ondernamen om de vaargeul te blokkeren.


  • Bron: Eigen redactie