gepost 7 years ago, op vrijdag, 24 februari 2017 door

Op de Ringlaan (R43) in Eeklo starten maandag de werken. Er komt deels een nieuw wegdek en ook een middenberm ter hoogte van het kruispunt met de Raverschootstraat, zodat de R43 kruisen op die plaats onmogelijk wordt.
De werken aan het kruispunt Raverschootstraat kaderen in de vernieuwing van de rijweg van de R43 tussen de nieuwe rotonde aan AZ Alma en Nieuwendorpe. "Op maandag 10 oktober vorig jaar werd gestart met de aanleg van de rotonde aan het fusieziekenhuis op de Ringlaan", zegt schepen van Openbare Werken Christophe De Waele (Open Vld). "Die werken zullen begin maart afgerond zijn. Als vervolg daarop krijgt ook de rijweg tussen de rotonde en Nieuwendorpe een herstelbeurt. Vanaf maandag 27 februari wordt gestart met de voorbereidende werken. De werken duren minimum drie weken, afhankelijk van het weer. Er worden in die strook nieuwe rioolkolken gestoken en het wegdek wordt opnieuw geasfalteerd."


Fietsers
De R43 tussen de rotonde en Nieuwendorpe wordt gedurende de periode van de werken eenrichtingsverkeer. Enkel verkeer komende van Den Teut kan door. Het verkeer wordt omgeleid via R43 en Nijverheidskaai. "De Raverschootstraat wordt tijdens de werken ook afgesloten ter hoogte van de R43. Vanaf eind maart wordt het kruispunt heringericht en verkeersveiliger gemaakt", zegt schepen De Waele. "De Raverschootstraat krijgt een rechts-in-rechts-uit structuur. Het kruispunt kruisen over de R43 zal niet meer mogelijk zijn voor wagens. Voor fietsers blijft de oversteek van de Ringlaan wel mogelijk, zij kunnen de Ringlaan met het middeneiland in twee fasen oversteken." (JSA)


  • Bron: Ingestuurd bericht