gepost 7 years ago, op vrijdag, 24 februari 2017 door

Het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) heeft een half miljoen euro klaar voor de onteigeningen nodig voor de aanleg van een ringweg in Hansbeke. Het lijkt erop alsof de nieuwe weg dichterbij komt.
Uit een bericht dat Vlaams parlementslid Valerie Taeldeman (CD&V) uit Maldegem de wereld instuurde, blijkt dat AWV dit jaar 500.000 euro uittrekt voor de onteigeningen die de ringweg in Hansbeke mogelijk moeten maken. De veelbesproken weg lijkt zo dichterbij te komen, al loopt bij de Raad voor Vergunningsbetwistingen tegen de bouwvergunning nog een procedure van de buurt.

"Ik verwacht dat men eerst de uitkomst daarvan afwacht", zegt Jef D'hondt. Hij is één van de mensen die een stuk tuin zou verliezen en naar de Raad voor Vergunningsbetwistingen stapte. "Je kan pas onteigenen als er duidelijkheid is over het waarom je die grond nodig hebt. Zelf heb ik een landmeter over de vloer gekregen die in naam van de overheid probeert een akkoord te sluiten met de eigenaars. Ik hebniet getekend, neen (lacht). Nu weet ik wel hoe het tracé er zal uitzien."

Het duurt gemiddeld twee jaar voor de Raad voor Vergunningsbetwistingen een uitspraak doet in een dossier. Dit betekent dat er ten vroegste in 2018 duidelijkheid zou zijn. (GRG)


  • Bron: Het Laatste Nieuws