Categorie: Nieuws uit de regio

Volgende winter nachtopvang voor daklozen?

gepost 7 years ago, op vrijdag, 27 januari 2017 door

Het OCMW van Eeklo onderzoekt of er vanaf volgende winter nachtopvang kan georganiseerd worden voor daklozen in de stad.
Het klinkt een probleem van steden als Brussel en Antwerpen, maar ook Eeklo wordt de laatste tijd geconfronteerd met het fenomeen van daklozen. In de stad staan een vijftal mensen bekend die geen officieel adres hebben en dus dakloos zijn. "We gaan onderzoeken of we voor die mensen een nachtopvang kunnen voorzien in perioden waarin het 's nachts echt vriest", zegt Janick Smessaert (Groen/sp.a) van het Vast Bureau van het OCMW. "We moeten nog onderzoeken waar we dat zouden doen en wat de kostprijs daarvan is. Er moet ook nog onderzocht worden of daar effectief gebruik van gemaakt zou worden in onze stad."

Dat de stad Eeklo daklozen heeft, doet heel wat mensen schrikken. Die mensen overnachten soms bij vrienden en vertoeven soms in hallen of een inkomsas van een bankautomaat. "Het probleem is dat ze zich ook niet altijd willen laten helpen", klinkt het nog binnen het bestuur. (JSA)


  • Bron: Het Laatste Nieuws