gepost 7 years ago, op vrijdag, 30 december 2016 door

Filip De Meyer (37) en zijn vrouw Natalie (43) openen op 1 januari Brasserie Estelle in het centrum van Vinkt. Het koppel vestigt zich in het vroegere pand van The Corner en hiermee is het Vinkt Firmament aan het kruispunt tussen de Deinzestraat en de Heerdweg opnieuw compleet. "Er is hier geen drempel, mensen moeten op hun gemak zitten", zegt Natalie.
Na drie jaar leegstand heeft het vroegere café The Corner een nieuwe bestemming gekregen. Vanaf zondag 1 januari kan iedereen er komen proeven van de kookkunsten van Natalie De Meyer, die haar strepen verdiende bij onder andere Het Culinair Ateljee in Aalter. Samen met haar man Filip opent zij Brasserie Estelle, een knipoog naar het verleden van het dorpje Vinkt.

"Vroeger waren er zo'n 31 herbergen in een dorp van ongeveer 1.500 inwoners", zegt Filip. "Nu zijn nog maar een drietal horecazaken in de buurt en met onze nieuwe Brasserie Estelle willen we weer wat leven in de brouwerij brengen. Dit kruispunt werd decennialang geflankeerd door drie herbergen: De Zon (nu slagerij Wouter), de Maan en De Ster (vroeger de Corner). In de volksmond wordt dit Het Vinkts Firmament genoemd. Estelle is Latijns voor ster en hiermee verwijzen we naar het oorlogsverleden, toen hier café De Ster gevestigd was."


Laagdrempelig restaurant
"We hebben het pand heringericht en zowel in de schuur achteraan als aan de voorkant komt er een groot terras in de zomer", zegt Natalie. "Ik wil een laagdrempelig restaurant waar iedereen op zijn gemak kan zitten. We serveren geen snacks, maar wel tapas voor bij een drankje. Onze gerechten zijn een typische Belgische keuken en alles wordt vers gemaakt, ook de vegetarische gerechten. Mijn zus Ingrid helpt mij in de keuken en ook onze zoon Achiel zit in zijn laatste jaar hotelschool."

Brasserie Estelle is iedere dag doorlopend open van11 tot 21.30 uur, behalve op dinsdag en woensdag. Op vrijdag en zaterdag is er tapaskeuken tot 23 uur. Meer info via [email protected] of 09/311.83.07. (ASD)


  • Bron: Het Laatste Nieuws