Categorie: Nieuws uit de regio

Spiegeltent moet ijspiste doen vergeten

gepost 7 years ago, op vrijdag, 30 december 2016 door

De middenstand van Maldegem en de vzw Lapland zetten een ouderwetse spiegeltent op de Markt. Tot 7 januari kan je er terecht voor tal van activiteiten.
De spiegeltent vervangt de ijspiste, die er enkele winters na elkaar heeft gelegen.

"Spiegeltenten waren vooral in het begin van de vorige eeuw gigantisch populair", zegt Maarten De Smet van vzw Lapland. "Het waren mobiele danssalons in Art Nouveau stijl. Ze werden gebruikt voor muzikaal, cultureel en feestelijk vertier en dit vat meteen samen waarom vzw Lapland en VHMC besloten om in de eindejaarsperiode zo'n nostalgische spiegeltent naar Maldegem te halen."

De laatste nacht van 2016 wordt onvergetelijk. Dan worden meer dan 200 feestvierders verwacht op 'Oudejaar @ pop-up Ballroom'.

Unizo Maldegem trakteert dan weer op een glaasje bubbels tijdens de maandagmarkt van 2 januari. De marktgangers kunnen er vanaf 10.30 de fototentoonstelling 'Beroepen in Beeld' bezichtigen.

Op dinsdag 3 januari is er een poppentheater en op woensdag 4 januari staat de spiegeltent in het teken van het goede doel. Kom Op Tegen Kanker Maldegem organiseert er om 19 uur de 'Kom Op Ladies Evening'. De eerste werkweek van 2017 wordt op vrijdag 6 januari vanaf 16 uur afgesloten met de eerste afterworkparty van het nieuwe jaar. Op zaterdag 7 januari wordt afgesloten met Spiegelrock, met een optreden van De Toâpe Geraapte.

Alle info op de Facebookpagina 'Spiegeltentmaldegem'. (JSA)


  • Bron: Het Laatste Nieuws