Categorie: Nieuws uit de regio

Regionieuws vrijdag 9 februari

gepost 6 years ago, op donderdag, 8 februari 2018 door Crew

De beste ambachtelijke boerenpaté van Oost –en West-Vlaanderen kan je kopen bij Slagerij Frederiek &Kim uit Aalter. Ze wonnen de culinaire vakwedstrijd Jean Berquin, die wordt jaarlijks georganiseerd door slagers en de traiteurafdeling van het Koninklijk Technisch Atheneum van Diksmuide. De wedstrijd is onderdeel van het Festival van het Varkentje. Elk jaar werken ze met een ander product, dit jaar was het boerenpaté. Het is de eerste keer dat Frederiek & Kim deelnamen en kaapten al meteen de hoofdprijs weg. Het recept van de paté blijft nog steeds een geheim, maar je kan hem wel kopen in de winkel.

Een 43-jarige Bruggeling moest zich verantwoorden voor de Brugse strafrechter voor openbare zedenschennis. Hij stond onder meer voor het raam van een café met zijn geslachtsdeel te zwaaien. Hij stond ook te masturberen voor een medewerkster van het OCMW. Dat deed hij omdat de vrouw haar onderbroek toonde aan hem. Ten slotte sprong hij ook naakt in het water. Hij was dronken en wilde zwemmen in het kanaal. In 2014 werd de man al eens veroordeeld voor doodsbedreigingen tijdens een voetbalwedstrijd van zijn zoon. Het openbaar Ministerie vraagt een effectieve gevangenisstraf en een boete van 2.000 euro. de rechter doet uitspraak op 8 maart.

Het stadsbestuur van Eeklo wil een nieuw treinstation bouwen dichter bij schoenwinkel Brantano. De NMBS maakte vorige week haar investeringsprogramma bekend en daarbij wordt geen nieuw station gebouwd. Dat vind de stad niet goed en ze gingen in discussie met de NMBS. Ze willen een beperkter station bouwen en met de vrijgekomen plaats de stationsbuurt verfraaien. Er zouden kunstwerken of natuur komen. Een nieuwe beveiligde fietsenstalling is ook een optie. Vanaf mei wordt ook al werk gemaakt van een nieuwe oversteekplaats voor fietsers.


  • Bron: Nieuwsblad