Categorie: Nieuws uit de regio

Regionieuws donderdag 7 februari

gepost 6 years ago, op woensdag, 7 februari 2018 door Crew

Aalter investeert 6.500 euro in de vervanging van het bushokje aan de halte Lobulckstraat in Lotenhulle. Het hokje werd vernieuwd door een ongeval. Het nieuwe schuilhuisje zal een afvalbakje en een fietsenrek bevatten. Het onderhoud gebeurd door de onderhoudsploeg van Aalter Proper. Het is belangrijk voor de reizigers dat de bushokjes in goede staat zijn. Propere en verzorgde bushokjes verfraaien daarmee ook het straatbeeld.

De restauratie van de Onze-Lieve-Vrouwekerk in Brugge is na 18 jaar bijna voorbij. Allen het betalende gedeelte moet nog gerestaureerd worden. De kostprijs van de werken bedraagt zo’n 12 miljoen euro, waarvan 3 miljoen door de stad werd betaald. De rest van het bedrag kwam van de Vlaamse Overheid. Onder andere de toren en de beuken werden vernieuwd. De laatste fase van het betalende gedeelte moet klaar zijn tegen midden volgend jaar. Tijdens de renovatiewerken werden ook muurschilderingen gevonden uit de 15e eeuw.

Toneelvereniging Testedoene uit Bellem speelt de komedie ‘Boter bij de Vis’. Het stuk gaat over een man die al twee jaar ontslagen is, maar dat niet aan zijn vrouw durft te vertellen. Er zijn voorstellingen op 9, 10, 11, 14, 16, 17 en 18 februari. Kaarten kosten 8 euro.

Herman Brusselmans komt op 9 en 10 februari naar de Koperen Leeuw in Eeklo voor een lezing. Hij zal er in eigen stijl voorlezen uit zijn eigen werken. Na de pauze is er een interview en kunnen er vragen gesteld worden aan de auteur. Kaarten kosten 15 euro.


  • Bron: Het Laatste Nieuws