Categorie: Nieuws uit de regio

Regionieuws vrijdag 3 november

gepost 7 years ago, op zondag, 5 november 2017 door Wim Van Geert

De ‘oude’ oprit van het rondpunt in Aalter naar de E40 richting kust gaat vanaf woensdag 8 november dicht. Dit is een nieuwe fasewissel in het project van het nieuwe op -en afrittencomplex in Aalter. Met deze gewijzigde situatie kan je hinder ondervinden als je op de E40 rijdt. Ook wagens die van de Tieltsesteenweg of de Steenweg op Deinze komen, zullen eerst richting Nevele moeten rijden om dan via de op –en afrit in de richting van de kust te gaan. Dit probleem zou moeten opgelost worden met een nieuwe oprit, die nu nog in aanbouw is.

De gemeente Maldegem viert dit weekend de vijftigste verjaardag van de verbroedering met 2 van zijn zustergemeenten. Het gaat om de Franse gemeente Ermont en de Duitse gemeente Lampertheim. Voor deze gelegenheid zijn delegaties naar Maldegem afgezakt. In de loop van het weekend krijgen ze een rondleiding naar de plaatselijke bezienswaardigheden en gemeentelijke infrastructuur. Maldegem sloot in het verleden ook al verbroederingen met het Italiaanse Adria en Swidnica in Polen.

In het kader van de aanleg van een derde en vierde spoor tussen Gent en Brugge bouwt Infrabel twee nieuwe bruggen. Hierdoor wordt het treinverkeer tussen Gent en Brugge op 11 en 12 november onderbroken. De rechtstreekse treinen worden dan omgeleid en de stoptreinen worden vervangen door bussen van De Lijn. Wie meer informatie wil, kan daarvoor terecht op de website van de NMBS.

Vandaag en morgen speelt de jeugdgroep van Vlaanderens Zonen, dat is de toneelvereniging van Lotenhulle #hetisingewikkeld. In het stuk beland je in een middelbare school die meedoet aan een modewedstrijd. In een regie van An Van Kerschaver geven de jongeren het beste van zichzelf. Als je zelf wil gaan kijken kan je nog tickets reserveren via de website.


  • Bron: Het Laatste Nieuws