Categorie: Nieuws uit de regio

Regionieuws maandag 6 november

gepost 7 years ago, op zondag, 5 november 2017 door Crew

Donderdagnamiddag is de brandweer van Aalter samen met de politie moeten uitrukken voor een kilometerslange reinigingsactie op de Knokkeweg. Een vrachtwagen gevuld met slib reed de E40 af in Aalter richting Maldegem. De chauffeur had niet gemerkt dat de klep van de aanhangwagen nog openstond, waardoor al het slib op het wegdek van de Knokkeweg belandde en dit tot in Maldegem. De Aalterse brandweer spoot de baan onder begeleiding van de politie weer proper. Dit zorgde voor enige hinder.

In Aalter gaan de rioleringswerking in Stratem op 6 november een nieuwe fase in. De rioleringswerken zelf zijn afgerond en de aannemer werkt aan de nieuwe weg in Stratem en in de Vijfringenstraat, dat zegt burgemeester Patrick Hoste. Van 6 november tot 1 november moet je omrijden via Hooggoed, Hageland en Sterrewijk om Aalter-Centrum en Maria-Aalter te bereiken.

Vrijdagochtend verloor in Eeklo een vrachtwagen een lading afval. De vrachtwagen kantelde en het afval belande op de rijweg en het fietspad. Er waren geen gewonden, enkel het wegdek was beschadigd. Waar je wel nog last van kan hebben is de geur, want de reukzin van de Eeklonaren wordt al dagen op de proef gesteld. Ook de voorbije dagen kwamen er al klachten over geurhinder in het centrum van Eeklo, maar dat is te wijten aan de composterringsite IVM op de Ringlaan.

Rotary Maldegem heeft 17.000 euro geschonken aan Kom Op Tegen Kanker Maldegem. Dat geld is de opbrengst van Vlambiance 2016 en Vlambiance 2017, een avond vol Vlaamse schlagers. Volgens commissievoorzitter Gino Vergauwe is het een traditie om een groot deel van de opbrengst van Vlambiance aan Kom Op Tegen Kanker te schenken.


  • Bron: Het Laatste Nieuws