Categorie: Nieuws uit de regio

Regionieuws vrijdag 2 februari

gepost 6 years ago, op donderdag, 1 februari 2018 door Crew

Aan de inrit van de ondergrondse parking aan de Boomgaard in Aalter moeten vier bomen verhuizen. Ze worden een half jaar aan de Steenweg op Deinze geplant. De bomen moeten weg omdat er een nieuwe ondergrondse parking wordt gebouwd, ze zouden de werken niet overleven. De bomen worden met wortel en al uitgegraven en langs de Steenweg op Deinze terug geplaatst. Wanneer de werken tegen de zomer klaar zijn, verhuizen ze terug naar hun originele positie.

De Brugse strafrechter heeft een 19-jarige man uit Gistel veroordeeld tot drie jaar gevangenisstraf met uitstel voor slagen en verwondingen op zijn moeder. Tijdens een discussie over een zakje cannabis stak hij haar met een lichtarmatuur. De man belde de hulpdiensten zelf. De moeder werd aangetroffen in een grote plas bloed. De man liet zich met veel verzet oppakken. Het parket had eigenlijk om een internering gevraagd, maar na een pleidooi van de verdediging kreeg de man een celstraf met uitstel.

De stad Eeklo heeft de gronden van het voetbalterrein van voetbalclub Balgerhoeke gekocht. De stad wil de toekomst van de club verzekeren. De gemeenteraad moet de aankoop nog goedkeuren, maar het clubbestuur reageert enthousiast. Met de verkoop krijgt de club zo’n 60.000 euro, daarmee willen ze nieuwe investeringen doen.


  • Bron: Het Laatste Nieuws