Categorie: Nieuws uit de regio

Regionieuws maandag 30 oktober

gepost 7 years ago, op maandag, 30 oktober 2017 door Crew

De jeugd van Aalter smeekt het gemeentebestuur om een opfrisbeurt van het skatepark. “Het skatepark ligt er triestig bij en de jongeren vragen echt maatregelen”, weet Mieke Schauvliege. Ook in de jeugdraad en de sportraad gaan we het dossier bespreken. We willen ook een werkgroep oprichten met de skaters, zodat we samen voor de beste oplossingen kunnen gaan.

De kinderen van de Taborschool in Lotenhulle hebben vorige week hun sponsorloop gehouden ten voordele van kinderen in Afrika. Op de laatste lesdag voor de vakantie hebben ze 2 cheques van 1108 euro overhandigd. Een cheque was voor Acres of Hope, dat met het geld 20 kinderen naar school kan sturen in Liberia en er een kleine medische post kan oprichten. De andere cheque ging naar Memsaada, dat daarmee medisch materiaal, verbanden en geneesmiddelen kan sturen naar Congo.

Aalter wil de intocht van Sinterklaas op zondag 26 november opleuken met een wereldrecordpoging. Ze willen dit jaar het wereldrecord schoentjes zetten verbreken. Het record staat nu op naam van Zottegem en dateert van 2016, daar werden toen 1.935 schoentjes gezet. Aalter moet beter kunnen vindt ook Tom Claeys van de organisatie, maar daarvoor hebben we heel wat hulp nodig. Hij roept iedereen dan ook op om nu al schoentjes te verzamelen en die aan de kant te zetten. Hoe de recordpoging precies georganiseerd wordt, zal later bekend gemaakt worden. Daarnaast werd ook al gemeld dat de intocht van Sinterklaas dit jaar voor het eerst verhuist naar het kasteeldomein van Poeke.


  • Bron: Het Laatste Nieuws