Categorie: Nieuws uit de regio

Regionieuws dinsdag 31 oktober

gepost 7 years ago, op dinsdag, 31 oktober 2017 door Crew

Eeklo voert in maar liefst 80 straten een zone 30 in. Het gaat om 20 kilometer wegen in woonwijken. Het betreft dus allemaal om woonwijken, omdat bestuurders nog al te vaak hoeken willen afsnijden om sneller op hun bestemming te raken. Door daar een zone 30 in te voeren wordt dat dus ontraden, aldus schepen van mobiliteit Christophe De Waele. Niet alleen door verkeersborden, maar ook door grote wegmarkeringen wordt de snelheidsbeperking aangegeven.

De Aalterse jeugdauteur Patricia David heeft haar twintigste boek uit en haar inspiratie is nog lang niet opgedroogd. Na boeken zoals ‘Heks Kweetetal’ en ‘Broos Woos’ is er nu ‘Het wonderlijke verhaal van Alice Toet’. Het is in tegenstelling tot de vorige boeken geen verhaal over heksen, maar het is een fantasieboek dat op zichzelf staat. Het gaat over een vriendschap tussen een oudere vrouw en een jongen van tien. Zo zegt David zelf. Het verhaal is gericht naar kinderen van 6 tot 10 jaar.

Om van de begraafplaats een plek van rust te maken organiseerde het gemeentebestuur van Waarschoot een gedichtenwedstrijd. Net voor Allerheiligen worden op panelen de teksten van de winnaars geplaatst. Zo wordt er wat extra sfeer geschept op Allerheiligen.


  • Bron: Het Laatste Nieuws