Categorie: Nieuws uit de regio

Regionieuws dinsdag 19 december

gepost 6 years ago, op maandag, 18 december 2017 door Crew

In de restaurants van Aalter of Knesselare krijg je voor het vertrek van het eten een gratis alcoholtester. Zo kan je controleren of je nog achter het stuur kan kruipen. De jaarlijkse actie hoort bij de campagne ‘Maak jezelf geen blaasjes wijs’ van het Drugpunt. Er wordt samengewerkt met de politie, die naar aanleiding van de BOB-campagne extra controleert op alcohol in het verkeer. Je moet je wel geen zorgen maken volgens het drugpunt, want je kan overal een alcoholvrije cocktail krijgen.

In Brugge heeft zaterdag en zondag de Sterrenstoet plaatsvinden. Honderden figuranten beeldden het kerstverhaal uit, dat is traditie in Brugge. De ‘busseschudders’ zamelden met een collectebus geld in voor de vzw Tejo, die jongeren met problemen ondersteunt. Jan Bonne, van de organisatie, vonden het leuk om op te treden voor veel volk en het brengt ook extra geld binnen.

Het oude zwembad in de Oostveldstraat in Eeklo wordt volgend jaar na de zomer afgebroken. De stad wil krakers buiten houden en ze willen het gebouw niet leeg laten staan. Het bestuur wil op die plek een woonproject realiseren. Er zijn naast het zwembad ook nog een minigolf, een skatepark en een kerk. Er moet nog beslist worden wat er met die plekken gebeurd.

Twee grote mobiele kranen hebben afgelopen weekend de brugliggers boven de sporen in de Weitingstraat in Bellem gemonteerd. Via uitzonderlijk transport werden de brugliggers naar Aalter gebracht. Om de werken veilig te kunnen laten verlopen, werd het treinverkeer tussen Gent en Brugge heel het weekend stilgelegd. Ook in Maria Aalter werden nieuwe brugleggers gelegd, maar daar kan pas over gereden worden vanaf maart of april volgend jaar.


De Deinse zakenman Patrick Piens geeft 2500 euro voor de persoon die de gouden tip kan geven die naar de persoon leidt die zijn auto bekraste. De Mercedes stond vrijdag geparkeerd tegenover het Driespoort Shoppingpark. Op zijn wagen zijn diep krassen te vinden op de rechterflank. Piens hoop dat een bewoner of passant iets gezien heeft. Ook de politie is bezig met de zaak.


  • Bron: Het Laatste Nieuws