Categorie: Nieuws uit de regio

Regionieuws maandag 18 december

gepost 6 years ago, op zondag, 17 december 2017 door Crew

BMieke Denaeghel (44) uit Aalter zamelt tot eind volgende week ‘rosse centjes’ in voor de MS-liga. Mieke wordt zelf al jaren geconfronteerd met Multiple Sclerose (MS) en weet hoe hard het geld voor de MS-liga nodig is. Ze heeft een gigantische spaarpot gemaakt waarin iedereen zijn rosse centjes of ander geld kan insteken. De spaarpot staat bij Frituur Nancy in de Lostraat. Het is niet de eerste keer dat ze de actie doet. De voorbije jaren werd al meer dan 3000 euro ingezameld. Daarvoor zijn heel wat rostjes nodig, want met een kilo rosse centjes haal je maar 7 euro op.

In Aalter zijn er twee nieuwe laadpunten voor elektrische wagens geplaatst.de parkeerplaatsen staan aan het sportpark. De parkeerplaatsen zijn enkel voorbehouden voor elektrische en hybride wagens. Je kan via een app kijken welke laadpalen beschikbaar zijn in Aalter. De nieuwe laadpaal kwam er omdat de vraag naar laadpunten steeds groter werkt.

Drie hooligans blijven in de cel voor de rellen na Club Brugge-Antwerp. De daders hadden naar eigen zeggen niet de bedoeling om bij de rellen betrokken te raken. Een van de daders is ook de hoofdverdachte in een zaak van een aanval op Napoli-supporters. De Brugse raadkamer verlengde zijn aanhouding nadat hij al twee maanden in de cel zat. Een van de daders werd onlangs nog ontslagen bij de gemeentedienst van Roeselare. Een andere dader filmde de rellen. Die twee worden binnen een aantal weken vrijgelaten.


  • Bron: Het Laatste Nieuws