Categorie: Nieuws uit de regio

regionieuws maandag 17 juli

gepost 7 years ago, op maandag, 17 juli 2017 door Crew

De online enquete die oppositiepartij Respect enkele weken geleden had gelanceerd naar aanleiding van de fusieheisa in Meulebeke, Pittem en Wingene, heeft de eerste resultaten opgeleverd. Inmiddels werd de bevraging ingevuld door 230 man.
Meest opmerkelijke conclusie is dat de inwoners van Ruiselede liever voor een fusie met Aalter of Wingene opteren dan met Tielt of Beernem. Nog opmerkelijk is dat 40 procent van de bevraagden niet weigerachtig staat tegenover een fusie.


Ook in Aalter en Knesselare woedt er een discussie over straatnamen die momenteel in beide gemeenten bestaan.
De officiële lijst moet nog opgemaakt worden, maar nu al is zeker dat er zowel in Aalter als in Knesselare een Kerkstraat, Kloosterstraat en Veldstraat bestaat. Wanneer de twee gemeenten in 2019 één worden kan dit voor problemen zorgen. "We moeten nog bekijken hoe we dat gaan oplossen", zeggen de twee burgemeesters Pieter De Crem en Erné De Blaere.
Stevige domper voor Bombardier in Brugge. Door een beslissing van de Raad van State grijpt de trein- en trambouwer naast het megaorder van 146 trams voor De Lijn. Als ze het order wél hadden binnengehaald, werd er extra personeel aangeworven.


Het afvalverwerkingsbedrijf in Knokke-Heist roept inwoners, tweedeverblijvers en toeristen deze zomer op om hun afvalzakken zo laat mogelijk buiten te plaatsen. Sinds januari dit jaar wordt in Knokke-Heist het huisvuil vanaf 22 uur opgehaald. Die ingreep moet ertoe bijdragen dat de meeuwen de zakken niet de hele tijd openprikken.


  • Bron: Het Laatste Nieuws