Categorie: Nieuws uit de regio

Regionieuws maandag 15 januari

gepost 6 years ago, op zondag, 14 januari 2018 door Crew

Restaurant Lievens uit Aalter gaat voortaan ontbijten serveren op zondag in de plaats van een lunch. Op weekdagen en op zaterdag kun je er nog altijd terecht voor een lunch, maar op zondag wordt voluit gekozen voor de ontbijtformule. Steven Lievens, uitbater van restaurant Lievens, denkt dat de mensen liever later komen en dat ze graag langer blijven zitten. Alle producten zullen vers zijn, want naast het restaurant is er nog een bakkerij. Het is de bedoeling dat mensen rustig de tijd kunnen nemen om te genieten. Er wordt een standaardformule en een luxeformule voorzien.


De kosten van de politiewerking van de nieuwe politiezone Aalter-Lowazo zullen na de fusie verdeeld worden. Aalter zal zestig procent van de kosten dragen. De andere kosten worden gedragen door de gemeenten die Lievegem zullen vormen. Met de nieuwe zone, die start op 1 januari 2019, komen er interventieposten in Zomergem en in Aalter. Er blijven wel wijkposten voor Lovendegem, Waarschoot, Zomergem, Aalter en Knesselare. Ook het aantal agenten stijgt van 120 naar 137.

Kaprijke gaat belastingen heffen op leegstaande woningen. Dat doet de gemeente om de verloedering van het straatbeeld en om het langdurig leegstaan van woningen tegen te gaan. Ze willen ook het aantal onbewoonbare woningen tot een minimum beperken. De belasting zal zo’n 1.100 euro bedragen.


  • Bron: Het Laatste Nieuws