Categorie: Nieuws uit de regio

Regionieuws maandag 26 februari

gepost 6 years ago, op zondag, 25 februari 2018 door Crew

Iets meer dan een kwart van de Oost-Vlamingen neemt regelmatig de fiets om te gaan werken, dat blijkt uit de mobiliteitsbarometer van HR-dienstverlener Acerta. Toch blijft de auto het populairste vervoersmiddel, twee derde van alle werknemers nemen de wagen naar het werk. Het openbaar vervoer telt slechts 6,2 procent van het totaal. Door het steeds groter wordend aantal files stellen meer en meer werkgevers elektrische fietsen te beschikking. Er worden ook sensibiliseringscampagnes gedaan om bedrijven warm te maken hun werknemers het openbaar vervoer te nemen.

Summerfest Aalter zet de Nederlandse rockband Golden Earring op hun affiche. Ook Frank Boeijen komt naar het festival. De opvolger van de Oogstfeesten vind dit jaar plaats op 27,28 en 29 juli. Om Golden Earring te laten komen moeten er heel wat aanpassing doorgevoerd worden aan de feesttent. Die wordt 16 meter hoog en ook het podium wordt een pak groter. Er wordt verder met twee tenten gewerkt, waar zo’n 4.500 mensen binnen kunnen. Kaarten voor Golden Earring zijn al te koop. Meer info vind je op de website van Summerfest Aalter.

Er worden 6.000 vrijwilligers gezocht voor Waterfront. Dat is een groot project binnen GoneWest, het culturele herdenkingsprogramma van de provincie West-Vlaanderen om WO I te herdenken. De bedoeling is om 3.000 bootjes in zee te laten tussen Zeebrugge en Oostende. Die plaatsen zijn gekozen omdat heel wat Belgische kustgemeenten niet gespaard bleven van het geweld en de vernieling van de oorlog. Vrijwilligers zullen per twee de bootjes vasthouden aan de waterlijn. Ze zullen op het bootje de naam van een soldaat die gesneuveld is op zee schrijven, maar ook hoopvolle boodschappen. Het evenement gaat door op 29 juni. Je kan naar het evenement gaan kijken in Zeebrugge, Blankenberge, De Haan, Bredene en Oostende.


  • Bron: Het Laatste Nieuws