Categorie: Nieuws uit de regio

Regionieuws donderdag 14 juni

gepost 6 years ago, op woensdag, 13 juni 2018 door Crew

De zware overstromingen van 24 mei in Aalter zullen worden erkend als ‘algemene ramp’. De gemeente en de provincie starten een dossier op, daarin wordt de globale schade geraamd. Bij de overstromingen viel bijna tachtig kubieke meter water. Daarbij was schade aan de huizen, maar ook de straten liepen blank. Als de ramp erkent wordt, dan hebben de getroffen mensen ook recht op tussenkomsten van het rampenfonds. Groen Aalter wil ondertussen dat er extra maatregelen worden genomen om dergelijke overstromingen te vermijden. Burgemeester Pieter De Crem (CD&V) vindt de opmerking ongepast, hij zegt dat de storm een zaak is van overmacht en dat de gemeente onschuldig is.

Twee twintigers uit Brugge hebben geprobeerd om een gewapende overval te plegen op een Carrefour in Brugge. Ze bedreigden de kassierster met een mes en eisten de inhoud van de kassa. Toen de kassierster de inhoud van de kassa niet wilde geven, vertrokken de twee gewoon. De politie kon de verdachten snel opsporen en arresteren. De twee moeten voor de correctionele rechtbank van Brugge verschijnen.

De politie van zone Meetjesland Centrum zoekt naar getuigen van vandalisme maandagavond op de parking van Provinciaal Domein Het Leen in Eeklo. In de avond sloegen vandalen de achterruit van een auto in. Wie het vandalisme zag gebeuren of meer informatie heeft kan bellen naar het nummer 09 376 46 46.


  • Bron: Het Laatste Nieuws