Categorie: Nieuws uit de regio

Regionieuws vrijdag 15 juni

gepost 6 years ago, op donderdag, 14 juni 2018 door Crew

Organisatoren van grote evenementen in het Meetjesland en de streek rond Deinze moeten hun afval beter sorteren. IVM heeft speciale container waarbij het afval gescheiden kan verzameld worden. Die bestaat uit vier delen, voor papier, glas, PMD en restafval. Na het evenement komt IVM de container zelf ophalen. De container komt er op vraag van Jazzenede. Ze willen daarmee andere organisatoren aanzetten om beter te sorteren.

Vlaams Belang Brugge lanceert een nieuwe campagne nadat jongeren aan het station van Brugge opnieuw hebben gevochten. Ze willen dat er meer politie en camera’s op straat komen en dan specifiek aan het station. Ze willen ook dat de jongeren sneller de politie verwittigen in plaats van de vechtpartijen te filmen. Verder zeggen ze dat de stad concrete maatregelen mot treft tegen de Zehbi’s en andere gewelddadige bendes. Burgemeester Renaat Landuyt (sp.a) zegt dat de politiewaakzaamheid al een tijdje is verscherpt aan het station en dat dat nog een tijdje zal blijven.

Eeklo organiseert dit jaar de Belgian Cycling Happening. Dat is een belangrijke dag voor elke wielertoerist en mountainbiker. In 2000 mocht wielercomité Eeklo het evenement al eens organiseren, toen kwamen er 5.000 mensen op af. Ze hopen dat ze terug op zo’n opkomst mogen rekenen. De Belgian Cycling Happening gaat door op 21, 22 en 23 september aan het nieuwe sportpark van Eeklo.


  • Bron: Het Laatste Nieuws