Categorie: Nieuws uit de regio

Regionieuws dinsdag 17 april

gepost 6 years ago, op maandag, 16 april 2018 door Crew

Vlaanderen pompt één miljoen euro in de renovatie van het Concertgebouw van Brugge. Dat geld komt uit een pot van acht miljoen euro, dat is een begrotingsoverschot van de Vlaamse regering. Onder andere de verlichting wordt vervangen, het wifinetwerk wordt uitgebreid en het sanitair wordt aangepakt. Ook de loges en de zalen worden vernieuwd. “Het extra geld is nodig om het hele gebouw op peil te houden. Dat is een voorwaarde om succesvol te blijven”, zegt directeur Katrien Van den Eeckhoutte.

In Maldegem heeft de politie een 28-jarige man zwaar dronken opgepakt in een toilet van een winkel langs de Koning Leopoldlaan. De uitbater hoorde geluiden op het dak en belde de politie. De glazen toegangsdeur was vernield. De politie was verbaasd toen ze de man aantroffen aan de ingang van de toiletten. De man moet zich nu verantwoorden voor de rechtbank.

AVS en TV Oost, de twee regionale televisiezenders in Oost-Vlaanderen, gaan een nauwe samenwerking aan. De uitzendingen blijven onafhankelijk, maar de twee zullen elkaar versterken waar nodig. De regionale tv-zenders hebben het in Vlaanderen niet gemakkelijk. Toch gelooft Frank Jaspers van Mediahuis nog altijd in de toekomst van de zenders.

In Beke, een deelgemeente van Zomergem, komen er extra parkeerplaatsen achter de pastorie. Er zijn gesprekken met de kerkfabriek om op het achterliggende stuk grond 34 parkeerplaatsen aan te leggen. Dat moet de parkeerdruk in het dorp verminderen. Er wordt een budget vrijgemaakt van 265.000 euro.


  • Bron: Het Laatste Nieuws