Categorie: Nieuws uit de regio

Regionieuws dinsdag 10 juli

gepost 11 months ago, op maandag, 9 juli 2018 door Crew

De werken in het centrum van Aalter gaan een nieuwe fase in na het bouwverlof. Er wordt gestart met de vernieuwing van de Boomgaardstraat. Tegen dan moet de Bellemstraat een nieuwe onderlaag hebben gekregen en zal het ergste leed gedaan zijn. In de Boomgaardstraat wordt een nieuwe riolering gestoken, de straat wordt maanden afgesloten. De Boomgaard wordt een dubbele rijrichting en is vooral bedoeld voor plaatselijk verkeer. De winkelstraten van Aalter worden pas aangepakt na Nieuwjaar. Daar moet enkel een nieuwe bovenlaag worden gelegd en moeten de straten wat gezelliger gemaakt worden.

In Zeebrugge werden de inwoners opgeschrikt door een enorme explosie. Er brak meteen paniek uit. Iedereen dacht dat het om een gasontploffing ging, maar in werkelijkheid werd een grote STS-kraan tot explosie gebracht. Dat zorgde voor indrukwekkende beelden. De actie was tot voorhand aangekondigd, maar die boodschap was niet bij iedereen toegekomen. De knal was te horen tot in Blankenberge.

Aan het ziekenhuis AZ Alma in Eeklo zijn werken gestart om de ingang te verbeteren. er zijn werden in de aorta, dat is de glazen toegangsweg naar de inkomhal. Er komt een effen rijpad voor een groter rij -en wandelcomfort voor mindermobiele patiënten en bezoekers. Het rijpad wordt aangelegd tot aan de rijweg, tussen de bushalte en de kiss-and-ridestrook. De werken zouden vrijdag al moeten klaar zijn.


  • Bron: Het Laatste Nieuws