Categorie: Nieuws uit de regio

Regionieuws maandag 9 juli

gepost 11 months ago, op zondag, 8 juli 2018 door Crew

In Aalter wordt de stationsbuurt helemaal heraangelegd. Het oude stationsgebouw wordt daarbij afgebroken. Nochtans was het maar 30 jaar oud. Het nieuwe gebouw wordt veel kleiner, maar wordt wel functioneler. Er komt ook een parkeertoren voor 500 auto’s, evenwijdig met de sporen. Die parking wordt wel betalend. Er komen wel parkeerplaatsen voor gratis kortparkeren. De rest van de plaats wordt opgevuld met ruimte voor winkels of zelfs een supermarkt. De hele investering kost 11 miljoen euro en wordt gefinancierd door de NMBS. De metamorfose moet compleet zijn in 2020.

Historium in Brugge, een populaire trekpleister op de Markt, opent vijf games in virtual reality games. Het is een voorproefje op wat er binnenkort zal komen, want over een jaar willen ze de bezoekers volledig vrij met een VR-bril door het Brugge van 1495 laten wandelen. De games zijn te vinden in een aparte ruimte in het Historium. Daar kunnen 4 personen samen of apart de spelletjes spelen. De investering kost ruim 50 000 euro. wie de games wil spelen, moet 25 euro betalen per halfuur. Ervaren spelers betalen 60 euro per 90 minuten.

Een groep Roemeense inbrekers is veroordeeld tot celstraffen voor een reeks inbraken in 2017, onder andere in Nederland. Ze pleegden een veertigtal feiten, vaak met een grote buit. Ze hoorden bij een organisatie die handelde vanuit Roemenië zelf. Die zond regelmatig inbrekers naar België. Het waren telkens andere mensen die de daden pleegden. De rechter gaf hen celstraffen van 30 maanden tot 4 jaar. Sommigen moeten ook hun slachtoffers terugbetalen.


  • Bron: Het Laatste Nieuws