Categorie: Nieuws uit de regio

Regionaal nieuws woensdag 30 december 2020

gepost 3 years ago, op dinsdag, 29 december 2020 door Crew

OCMW Aalter krijgt een subsidie van ruim 160 duizend euro van de Vlaamse overheid voor de bouw van een noodwoning in de Rijsestraat. De werken kaderen in het nieuwbouwproject waarbij ruimte gecreëerd wordt voor een sociale kruidenier en een lokaal opvanginitiatief voor asielzoekers. Het voorziene bedrag dekt 50% van de geraamde kosten, het lokaal bestuur legt de rest bij. De noodwoning die er komt, wordt modulair opgebouwd. Het gebouw kan, afhankelijk van de behoefte, gebruikt worden als 1 grote eengezinswoning of als 2 kleinere appartementen.

---------------

Vlaams Belang in Aalter is tevreden dat Pieter De Crem na meer dan 600 dagen de kiesbelofte nakomt en zich ten volle voor het burgemeesterschap in Aalter inzet. Om dit te vieren en ook als eindejaarsgeschenk gaf gemeenteraadslid Paul Beheyt een biermandje met twee streekbiertjes, het ene biertje heet Bittere Waarheid en andere biertje Ambetanterik. Paul Beheyt gaf het geschenkje af.*****

--------------------------------------

Sporten in coronatijden is minder evident geworden. In beweging blijven is echter belangrijk, zeker in tijden van telewerk. Het lokaal bestuur van Aalter biedt vanaf maandag 4 januari 2021 gratis online sportlessen aan.

Telkens van maandag tot en met donderdag van 19.00 u tot 20.00 u en van 20.00 u tot 21.00 u. Vooraf inschrijven is niet nodig. Via www.aalter.be/sport-in-uw-kot krijg je een lijst te zien met het overzicht van de lessen

-----------------

Door een leidingbreuk bij Fluvius zijn er dringende en bijkomende werken in de omgeving van de Paterstraat en de Zuidmoerstraat in Eeklo. In die zone zijn er al ingrijpende wegenwerken, maar die werken komen er nog eens bovenop. De werken zullen nog de rest van de week duren.

------------------------

Vlaams Belang Aalter kan zich vinden in het huidig beleid dat de gemeente voert, horen we van gemeenteraadslid Paul Beheyt:****** De uitbreiding van het gemeentehuis ziet de partij Vlaams Belang Aalter niet zitten. **** verder zei gemeenteraadslid Paul Beheyt nog dat er in deze huidige tijden meer kan ingezet worden op thuiswerk, wat een bijkomend verdiep met kantoorruimte op het gemeentehuis dan ook overbodig maakt.

----------------------

De gemeente Aalter zal voor 600 duizend € de oude en leegstaande bibliotheek in de Boomgaardstraat verkopen. Vzw Aalternatief wou in de oude bibliotheek een woonproject realiseren voor kinderen met een beperking.

Jongvolwassenen met een beperking zouden er onder begeleiding kunnen wonen. Er lag een erfpacht tussen de gemeente en de vzw op tafel. Maar daar wordt nu van afgestapt. De partij Groen in Aalter kan zich niet vinden in de verkoop.

-----------------------

Het Jeugdhuis Maldegem zorgt op 31 december voor een digitaal feest met muziek.De opnames werden op voorhand ingeblikt, zodat de dj’s op oudejaarsavond zelf ook thuis in hun bubbel aan de feesttafel kunnen aanschuiven.

Donderdagavond vanaf 18 uur kan je mee feesten via de Facebookpagina van Jeugdhuis Maldegem.

-------------------

Het lichtparcours Wintergloed zal tot en met 10 januari 2021 telkens om 20 uur starten in plaats vanaf 15.30 uur. Donderdag 31 december en op vrijdag 1 januari 2021 zal de Wintergloedverlichting niet aangeschakeld worden. Los van het aangepast uurrooster blijft het aanbevolen om op de website www.brugge.be de druktebarometer te bekijken voor je naar Wintergloed vertrekt. Bij onverantwoorde drukte grijpen stadsdiensten in door wandelrichtingen aan te passen of installaties af te sluiten.

------------------------


  • Bron: Het Laatste Nieuws