Categorie: Nieuws uit de regio

Regionaal nieuws dinsdag 29 december 2020

gepost 3 years ago, op maandag, 28 december 2020 door Crew

Aalter gaat 2.65 miljoen euro investeren in een veiligere schoolomgeving aan de Taborschool in de Middelweg in Aalter-Brug.

Er komt een middeneiland op de weg. Daardoor wordt de weg visueel smaller, en wordt er trager gereden. De straat oversteken kan door het middeneiland ook in twee keer, en wordt zo ook veiliger. De rijweg van de Middelweg in Aalter-Brug zal ook worden hersteld.

----------------------

Om een vlotte verkeersdoorstroming te garanderen op de drukke as E40-Beernem is het goed dat aansluitend op het vernieuwen van de stationsomgeving ook het kruispunt van de Wingene Steenweg met de Hubert d’Ydewallestraat aangepakt wordt. Over die werken in Beernem hoor je burgemeester Jos Sypré: **** Wanneer de werken rondom de stationsomgeving starten in Beernem legt burgemeester Sypré uit: *****

-----------------------------------

De kerstboom op ‘t Zand staat weer. Storm Bella deed de metershoge boom zondagochtend omwaaien, maar de stadsdiensten gingen maandagochtend meteen aan de slag om de boom terug te plaatsen. De felle rukwinden deden de kerstboom, die nochtans met betonblokken vaststond, kantelen. Een spectaculair zicht, maar voor grote problemen zorgde dat verder niet. De andere kerstboom op de Markt van Brugge werd intussen ook verstevigd om te voorkomen dat die ook zou omwaaien.

-------------

Er zijn kleine werken doorgevoerd rond het Marktplein van Maldegem. Over die werken hoor je gemeenteraadslid voor Groen Stefaan Standaert: *****

Schepen van openbaren werken in Maldegem Jason Van Landschoot: ***** Door de werken op het Marktplein van Maldegem komen er extra fietsstallingen bij: ****

-----------------------------

Voortaan gelden soepelere regels in Beernem voor ambulante handel.

Tot voor kort was ambulante handel in Beernem enkel toegelaten op de wekelijkse vrijdagmarkt op de parking van De Kleine Beer. Maar de gemeente laat ambulante handel nu ook toe op vaste locaties: het Kerkplein in Oedelem, het Pelderijnplein in Sint-Joris en het Gemeenteplein in Beernem. Daarnaast is het ook mogelijk om toelating te verkrijgen op private plaatsen langs de openbare weg of op commerciële parkings.

--------------

De directie van het College ten Doorn in Eeklo trekt deze week van deur tot deur bij alle medewerkers, om ze een fles wijn te overhandigen voor nieuwjaar. Er zijn in totaal 450 flessen wijn voorzien. Daarvan worden er 250 aan de deur bezorgd. Gisteren werd al met de actie gestart. De medewerkers van College ten Doorn die te ver wonen krijgen hun fles met de post toegestuurd. Zo probeert de directie het moeilijke jaar 2020 voor het team toch nog in schoonheid af te sluiten.

------------------


  • Bron: Het Laatste Nieuws