Categorie: Nieuws uit de regio

Regionaal nieuws woensdag 21 februari 2024

gepost 2 months ago, op woensdag, 21 februari 2024 door Crew

Wie een huis of appartement wil kopen in Vlaanderen zal waarschijnlijk weer wat dieper in de geldbuidel moeten tasten. Een huis kopen in 2023 werd in Vlaanderen gemiddeld drie procent duurder dan een jaar eerder. Een appartement werd gemiddeld 3,5 procent duurder. Ook in de provincie Oost-Vlaanderen is de huizen- en appartementenmarkt het afgelopen jaar duurder geworden.

—---------------------------------

Hubertus Vereniging Vlaanderen hebben hooirollen geplaatst in de walgrachten nabij de Drongengoedhoeve in Ursel. De actie is gericht op het beschermen van nesten van wilde eenden tegen roofdieren en extreme weersomstandigheden. —------------------------------------------------------------------

Na de buitenwerken aan het Sportcomplex Flabbaert in Knesselare (Aalter) vorige zomer, wordt nu ook de binnenkant onder handen genomen. “Het plafond in zowel de ingang als de kleedkamergang van het sportcomplex werd volledig vervangen”, zegt schepen Mathias Van de Walle in HLN. (CD&V).

—---------------------------------------------

Het poortgebouw van de historische Huysmanhoeve in Eeklo is volledig gerestaureerd. Het gebouw uit de dertiende eeuw is het oudste gebouw van de stad, maar stond een jaar geleden helemaal vervallen. Er werd nu 600.000 euro geïnvesteerd.

—--------------------------------------

Omdat de herinrichting van de Markt van Eeklo pas later zal starten dan verwacht, laat de stad plots toch toe om tot 1 april op de Markt te parkeren. Ook al zou daar nooit nog een auto mogen staan. De reacties op de gemeenteraad maandagavond waren dan ook fel. “Men spreekt plots gewoon de taal die de kiezer wil horen”, klonk het op de gemeenteraad.

—------------------------------------------

Het actiecomité Red Reesinghe heeft een petitie van 1.272 handtekeningen afgegeven op het gemeentehuis van Maldegem. Het is geen petitie tegen iets, maar wel voor een beslissing die de gemeente Maldegem maakt. “Het gemeentebestuur Maldegem heeft het RUP Reesinghe opgemaakt, waardoor het gebied Reesinghe in zijn huidige toestand wordt behouden.

—-----------------------------------------


  • Bron: Het Laatste Nieuws