Categorie: Nieuws uit de regio

Regionaal nieuws woensdag 11 januari 2023

gepost 1 year ago, op woensdag, 11 januari 2023 door Crew

Er werden vorig jaar 237 kinderen geboren in Aalter.

Een vruchtbaar jaar, maar wel 15 minder geboortes dan in 2021. “De jongens waren in de meerderheid: 123, tegen 114 meisjes. Er waren in 2022 in Aalter ook meer overlijdens dan in 2021. “We namen afscheid van 308 Aalternaren, tegen 287 overlijdens in 2021.

—---------------------------------------------

Eeklo wil in december eind dit jaar uitpakken met een attractie die mensen uit heel het Meetjesland naar de stad moet lokken. Er wordt gedacht aan een rolschaatsbaan of een ecologische schaatspiste. Maar er wordt nog verder gezocht. De hoofdattractie komt wellicht op het Herbakkersplein, omdat tegen dan op de Markt gewerkt zal worden. —--------------------------

Filip Lanckriet (60) stelt deze week zijn nieuw boek voor over zestig jaar industriële melkverwerking in Aalter. Hij gaat daarmee terug naar 1962 toen Comelco in Aalter opende, wat nu de melkgigant FrieslandCampina is. Filip Lanckriet heeft een groot deel van zijn leven in de melkfabriek gewerkt.

—-----------------------

Voetbalclub FC Goalgetters uit Sint-Laureins is een crowdfunding gestart om de aanleg van een nieuw kunstgrasveld te financieren. Supporters kunnen voor 50 euro een stukje van het nieuwe terrein kopen.

—------------------------

In de Adolphe della Faillelaan in Zwijnaarde raakte de achterruit van een geparkeerde Golf Polo volledig vernield. Volgens de eigenaars het werk van vandalen, maar de politie denkt ook aan opspattende stenen. Eigenares Fien Van Driessche (25) roept eventuele getuigen op om zich te melden.

—----------------------------

Een recordaantal Belgen besloot om hun voor- of achternaam officieel te wijzigen in 2022. Ook in Gent stapten opvallend veel - bijna 300 inwoners - naar de burgerlijke stand voor een naamsverandering.

—-----------------------

Bij Volvo Cars in de Gentse haven zijn vorig jaar 192.991 wagens gebouwd. Dat zijn er meer dan in 2021 (183.238), maar minder dan in 2020 (194.890) en de voorgaande jaren. De wereldwijde chiptekorten hadden in 2022 nog steeds een impact op de productie.

—-------------------------

Onder andere de gemeenten Laarne, Wetteren en Dendermonde krijgen 1 miljoen euro van de Vlaamse overheid om de digitale kloof van haar inwoners te dichten. Met verschillende inclusieve projecten richten ze zich zowel tot de brede bevolking als tot kansarme groepen.

—----------------------------------

Bij snelheidscontroles in de politiezone Wetteren, Laarne en Wichelen reden 7,6 % van de gecontroleerde voertuigen te snel. Twee snelheidsduivels mogen het gaan uitleggen op de politierechtbank.

—-------------------------


  • Bron: Het Laatste Nieuws