Categorie: Nieuws uit de regio

Regionaal nieuws dinsdag 10 januari 2023

gepost 11 months ago, op dinsdag, 10 januari 2023 door Crew

N-VA Aalter heeft een nieuwe voorzitter. Christoph Mouton (44) geeft de fakkel door aan Jelle Tillieu (41). Mouton zet naar eigen zeggen een stap opzij om professionele redenen. N-VA Aalter heeft woelige maanden achter de rug, na de breuk van het kartel tussen CD&V en N-VA in Aalter.

—--------------------------

Twee chauffeurs die met 150 km/u over de N44 reden, mochten het maandag gaan uitleggen bij de politierechter. De twee gaven toe dat ze te snel reden, maar ontkenden dat ze tegen elkaar aan het racen waren. Ze kregen hoe dan ook een fikse boete en een rijverbod.

—-----------------------

De stad Eeklo houdt een uitverkoop van gebouwen en gronden. Meest opvallend is de verkoop van de veertig seniorenflats boven het dienstencentrum Zonneheem. Ook het oude politiekantoor, het gebouw van De Meerling en heel wat gronden worden verkocht. Gehoopte opbrengst: 19 miljoen euro.

—----------------------------

De geplande roodlichtcamera’s op het kruispunt van de N9 met de Boelare en de Koning Albertstraat in Eeklo komen er dan toch niet. Na verder onderzoek blijkt het technisch niet mogelijk te zijn om het kruispunt met camera’s te beveiligen. Vooral voor het verkeer dat vanuit Eeklo richting Maldegem rijdt, zou er een probleem zijn.

—--------------------------------

In de Delhaize-supermarkt aan de Heiplas op de grens van Lede met Wichelen werd maandagnamiddag omstreeks 16 uur een winkeldief betrapt. De gestolen voedingswaren werden op kosten van de dader aan het OCMW geschonken. De man zal daarbovenop nog een boete moeten betalen.

—-----------------------

De inwoners van Destelbergen, Gentbrugge of Sint-Amandsberg wachten enkele moeilijke maanden. Gentbruggebrug gaat vanaf vandaag drie maanden dicht voor alle gemotoriseerd verkeer.

—----------------------

Vernieuwbouwspecialist Citynest heeft heel wat woningen in de Bellefleurstraat opgekocht. Ze gaan er 2 blokken voormalige sociale woningen helemaal strippen en heropbouwen, en na de zomer verhuren. Opmerkelijk: de woningen zullen uitgerust zijn met domotica. —-------------------------

Gent kiest klassiek, als het op babynamen aankomt. Arthur bleek de meest gegeven jongensnaam in 2022, voor meisjes spannen Anne en Lena de kroon. Gent kreeg er in 2022 2.791 kindjes bij.

—---------------------------------


  • Bron: Het Laatste Nieuws