Categorie: Nieuws uit de regio

Regionaal nieuws woensdag 10 juli 2024

gepost 6 days ago, op woensdag, 10 juli 2024 door Crew

Met slechts vijf procent van de stemmen, vielen de socialisten zes jaar geleden in Eeklo volledig uit de boot. Ondertussen is sp.a ook in Eeklo Vooruit geworden, en haalde de partij bij de nationale verkiezingen in Eeklo 17,5 procent van de stemmen.

—--------------------------

Er is duidelijkheid over de bevraging die eind juni bij elke inwoner van Maldegem in de bus viel. Initiatiefnemer is oud-burgemeester Bart Van Hulle (Open Vld). De bevraging was opgesteld in samenwerking met een professor van de Universiteit Gent en bedoeld om de behoeften van de Maldegemse bevolking in kaart te brengen.

—-------------------------------

Vlaams formateur Matthias Diependaele (N-VA) komt op zondag 14 juli naar Aalter voor een sofagesprek. N-VA Aalter nodigt het Oost-Vlaams kopstuk uit in Kunstencentrum ArtA’A aan het Stationsplein.

—----------------------------

Aalter viert de Vlaamse feestdag met verschillende activiteiten. Zondag organiseert het Davidsfonds om 10 uur een aangepaste misviering in de parochiekerk van Aalter. en Tot zondag kan je ook nog de kunstwandeling van vier kilometer wandelen door het centrum van Aalter.

—--------------------------------------------

Maldegem viert de Vlaamse feestdag op donderdag 11 juli met een avond in CC Den Hoogen Pad in Adegem. Elke inwoner is welkom vanaf 19.30 uur. Er is eerst een toespraak ter gelegenheid van het Feest van de Vlaamse Gemeenschap, gevolgd door de uitreiking voor de Cultuurverdienste.

—------------------------------------


  • Bron: Het Laatste Nieuws