Categorie: Nieuws uit de regio

Regionaal nieuws vrijdag 31 juli 2020

gepost 1 year ago, op vrijdag, 31 juli 2020 door Crew

Nadat het bestuur van Aalter gisteren melde om heel wat stedelijke gebouwen te sluiten in de strijd tegen het coronavirus zal ook Eeklo dit volgen. Onder andere het zwembad en de sporthal gaan dicht. De bibliotheek in Eeklo gaat ook dicht en de afhaalbib wordt opnieuw opgestart. De tijdelijke sluiting gaat in vanaf morgen. De vakantiewerking en de speelpleinwerking, worden verdergezet.

----------------

Sinds gisteren geldt er mondmaskersplicht op het Marktplein van Aalter. Handelszaken rond de Markt vinden dat een goede zaak horen we van Eliane Saelens van Shoes Gallery:***** De klanten die in de schoenwinkel bij Shoes Gallery komen volgen de aanwijzingen goed op: **** Je hoorde Eliane Saelens van Shoes Gallery uit de Markt 5 in Aalter.

------------------

Het gemeentebestuur van Maldegem roept haar inwoners op om zich massaal te laten testen, bij de minste symptomen van een mogelijke coronabesmetting.

Maldegem kan de coronacijfers voorlopig beperkt houden, met de voorbije week twee besmettingen. De gemeente staat daarmee nog ver van de alarmfase, en wil dat vooral zo houden.
------------------

De burgemeester van de gemeente Zedelgem heeft beslist om het Chirokamp Waarloos uit Kontich geen toestemming te geven tot verblijf in het domein Merkemveld in Loppem, een deelgemeente van Zedelgem. De slechte coronacijfers in Antwerpen zijn de oorzaak.

----------------------

Tot eind oktober worden alle publieke evenementen in Eeklo geschrapt.

Mondmaskers zijn verplicht in alle centrumstraten van Eeklo waar het ook betalend parkeren is. De voorbije zeven dagen waren er in Eeklo twee nieuwe besmettingen. De risicofactor van Eeklo is momenteel negen, en dat ligt nog ver onder de alarmfase van twintig.

--------------------

Op de Markt van Aalter is het sinds gisteren verplicht om een mondmasker te dragen. De Markt van Aalter blijft met het mooie weer veel volk aantrekken, dat horen we van Eliane Saelens die er een shoenwinkel uitbaat: **** en het vele volk op de Markt van Aalter is nodig want morgen starten de solden: **** Je hoorde Eliane Saelens die een uitverkoop houdt bij Shoes Gallery op de Markt van Aalter.

-----------------

Starz Club op de Eiermarkt in Brugge moet op burgemeestersbevel sluiten tot en met zondag 16 augustus. Nederlandse toeristen dansten in de zaak. Eerder sloot het Brugse café Het Verdriet van België zelf de deuren, nadat de politie de eigenaar verbaliseerde, omdat hij de coronamaatregelen niet kon naleven.

-----------------

Tot slot van dit regionaal nieuws nog een tip om dit weekend te fietsen want de provincie Oost-Vlaanderen bracht 2 handige kaarten uit om het Meetjesland te voet of met de fiets doorkruisen. Het 790 kilometer lange traject van het Fietsnetwerk Meetjesland loopt dwars door het Drongengoed, het Leen, het Keigatbos en langs de Lembeekse bossen. De kaarten zijn voor 6 euro verkrijgbaar via www.aalter.be/brochures


  • Bron: Het Laatste Nieuws