Categorie: Nieuws uit de regio

Regionaal nieuws vrijdag 3 december 2021

gepost 3 years ago, op vrijdag, 3 december 2021 door Crew

De ziekenhuizen kreunen weer onder een nieuwe coronadruk, en dat is niet anders bij AZ Alma in Eeklo. Donderdagochtend waren zeven van de negen bedden bezet. Bij volle bezetting bij het AZ Alma wordt er gekeken of de patiënten terechtkunnen in vrije plaatsen in de ziekenhuizen van het netwerk. Als dat niet mogelijk is, wordt gekeken naar de ziekenhuizen uit de provincie Oost-Vlaanderen of zelfs naar andere provincies of het buitenland.

-----------------------------------

Een 25-jarige Bruggeling riskeert 6 maanden cel met uitstel voor het bezit van kinderporno. Op de laptop van de man werden meerdere beelden met jonge kinderen aangetroffen, maar de twintiger ontkent dat hij die downloadde. Het onderzoek ging van start toen het federaal parket een verontrustende melding kreeg uit de Verenigde Staten.

---------------------------------

De gemeente Aalter moet nog starten met de bouw van de derde ondergrondse centrumparking, en nu al wordt aan een vierde gedacht. Aalter heeft al twee ondergrondse parkings aan de Warande. Binnenkort komt daar een derde ondergrondse parking bij, in de Stationsstraat op de plaats waar nu de oude Academie staat. En daar zou nog een vierde kunnen bij komen.

------------------------------------

De fietstunnel onder de N49 in Maldegem stond een tijdlang onder water. De tunnel zou nu weer vrij moeten zijn voor het fietsverkeer. Omwille van een mechanisch probleem met de waterpomp stond de tunnel van woensdag tot donderdagmorgen onder water. ----------------------------------------

Hoewel de besmettingscijfers stilaan stagneren, voelen ze in AZ Sint-Jan en AZ Sint-Lucas in Brugge de druk op de werking van het ziekenhuis en de dienst intensieve zorg toenemen. Vandaag liggen 43 coronapatiënten in Sint-Jan en 23 coronapatiënten in Sint-Lucas, waarvan er samen 28 op de diensten intensieve zorg zijn opgenomen. ----------------------------------------

De ondergrondse containers op parking Aard in Aalter zijn in de grond gestoken, en zijn bijna klaar voor gebruik. De ondergrondse containers staan nog even afgezet, omdat er nog bestickering op moet komen waar het wit en waar het gekleurd glas in moet. Van zodra dat er is, kunnen de ondergrondse glascontainers gebruikt worden en gaan de bovengrondse glasbollen weg.

--------------------------------------

Groen Maldegem tekent bezwaar aan tegen de bouw van een nieuwe varkensstal, in de buurt van het Torrebos en Burkel in Maldegem. Het landbouwindustrieel bedrijf ligt op minder dan 600 meter van vijf verschillende stukken bos, waarvan verschillende beschermd en biologisch waardevol zijn. De uitbreiding van de varkensstallen bestendigt de stikstofdepositie en ammoniakuitstoot.

------------------------------------------

Verkeer moet de komende dagen rekening houden met hinder in de Oude Kasteeldreef in Maldegem. Tussen vrijdag 3 en vrijdag 10 december is het oostelijk gelegen deel van de Oude Kasteeldreef afgesloten voor doorgaand verkeer. “Een externe aannemer herstelt in opdracht van De Watergroep de rioolaansluiting.

-------------------------------


  • Bron: Het Laatste Nieuws