Categorie: Nieuws uit de regio

Regionaal nieuws donderdag 2 december 2021

gepost 3 years ago, op donderdag, 2 december 2021 door Crew

Er woedt een gloeiende fusiekoorts over zowat heel het Meetjesland. Behalve in Maldegem. Daar zegt burgemeester Bart Van Hulle (Open Vld) onomwonden dat hij het verder met zijn 24.000 inwoners wil blijven doen. De vorige burgemeester van Maldegem Marleen Van den Bussche probeerde het in haar tijd tot een fusie met Damme. Maar dat is helemaal niet nodig, zegt huidig burgemeester Bart Van Hulle.

------------------------

Eeklo beslist om het ‘Huis van de Sint’ komend weekend in het stadhuis van Eeklo dan toch niet te openen. Wie ingeschreven was voor een bezoek aan het ‘Huis van de Sint’ krijgt wel het cadeaupakket. Op zaterdag 4 december mag één ouder de pakketjes voor de kinderen ophalen aan het stadhuis.

-----------------------------------

De intocht van Sinterklaas moest in Aalter geschrapt worden door corona, maar komend weekend worden de kinderen wel uitgebreid getrakteerd. Jeugdcentrum Kadans wordt een weekend lang het centrum van alle activiteiten. Op zaterdag en zondag kan je met heel het gezin ook een speurtocht doen door de winkelstraten van Aalter-centrum.

-------------------------------------

Jarenlang hebben horeca-uitbaters en handelaars in Brugge gepleit voor een uitbreiding van de kerstmarkt op 't Zand en nu er eindelijk een kleine markt staat, lijkt het verhaal al na een week te stoppen. Verschillende kraamhouders hebben zich al teruggetrokken. De locatie op ‘t Zand is een beetje vreemd. De kerstmarkt bevindt zich namelijk tegenover het Concertgebouw, waar minder passage is.

-------------------------------

Massa-evenementen zorgen voor verdere verspreiding van het coronavirus zegt Marcel Van der Auwere, Diensthoofd Dringende Geneeskundige bij FOD Volksgezondheid. Hij verwijst onder meer naar de Kerstloop en Wintergloed in Brugge. In Brugge zijn ze alvast niet van plan Wintergloed of zelfs de Kerstloop van komende vrijdag af te blazen.

-------------------------------

Zuivelgigant FrieslandCampina in Aalter steunt de jeugdwerking van KV Eendracht Aalter, en koopt 550 Eendrachtbonnen voor hun personeel. Met de Eendrachtbon zamelt Campina geld in voor de jeugdwerking van het voetbal, en steunt het bedrijf ook de plaatselijke middenstand. -----------------------------------

Streekziekenhuis AZ Alma uit Eeklo heeft woensdag een drive-in georganiseerd, om de kinderen van de medewerkers en artsen coronaveilig bij Sinterklaas te krijgen. Voor de 370 kinderen werd het een speciaal sinterklaasfeest. Sinterklaas en zijn Pieten namen plaats op hun troon in de gelijkvloerse personeelsparking. De auto’s konden dan een voor een de ramen naar beneden doen, aanschuiven, en even stoppen voor de Sint.

--------------------------------

Maldegem organiseert op zondag 5 december een lightversie van hun traditionele White Sunday. Koetsritten staan centraal. White Sunday is in Maldegem steevast het feest van Sinterklaas, en ook het moment dat de kerstman de feestverlichting komt aansteken. Na de koetsrit ontvangen alle kinderen een lekkere attentie van Sinterklaas.

-------------------------------


  • Bron: Het Laatste Nieuws