Categorie: Nieuws uit de regio

Regionaal nieuws vrijdag 29 december 2023

gepost 4 months ago, op vrijdag, 29 december 2023 door Crew

De grote renovatie en ombouw van de ‘Kathedraal van het Noorden’ in Watervliet (Sint-Laureins) tot een culturele en toeristische hotspot, moet noodgedwongen on hold gezet worden. De kostprijs is plots een miljoen euro duurder. Van 1,4 naar 2,4 miljoen euro. —----------------------------------------

Op een vijftal knelpuntzones in Aalter zal het zwerfafval de komende maanden geïnventariseerd worden. “Zo kunnen we de strijd tegen zwerfvuil aanscherpen”, verduidelijkt schepen van Leefomgeving Patrick Hoste (CD&V).

—--------------------------------------

Aalter verliest een gekend figuur. Kapper Jacques Dhaenens is overleden. Hij werd 76 jaar. Jacques Dhaenens had decennia lang zijn kapsalon aan het station van Aalter.

—-------------------------------------

Geloof het of niet, maar morgen zaterdag 30 december wordt sneeuw verwacht op en rond de Markt van Eeklo. Ook al wordt het kunstsneeuw. Eeklo wil voor een beetje extra animatie zorgen op de laatste koopzaterdag van het jaar. Tussen 14 en 17 uur zal een sneeuwmachine zorgen voor een wit tapijt in Eeklo.

—------------------------------------------

Op maandag 8 januari start een nieuwe en ingrijpende fase in de ombouw van de N49/expresweg tot een volwaardige snelweg. Ditmaal is de Natiënlaan tussen Damme en Maldegem aan de beurt.

—-------------------------------


  • Bron: Het Laatste Nieuws