Categorie: Nieuws uit de regio

Regionaal nieuws vrijdag 27 december 2019

gepost 4 years ago, op vrijdag, 27 december 2019 door Wim Van Geert

De nieuwe fusiegemeente Aalter zet meer dan twintig gebouwen te koop in de deelkernen Knesselare en Ursel. Het gaat om de oude pastorij in Ursel, en in Knesselare om de seniorenresidentie Parkresidentie, de bibliotheek, jeugdhuis De Prieze, zaal De Buize en de 16 bejaardenwoningen van het OCMW. In ruil komt er over enkele jaren in Knesserlare een nieuw multifunctioneel centrum.

---------------------

Op de Assebroekse Meersen kan je voortaan tijdens de wintermaanden schaatsen. Tussen de Kerkdreef en Koeiendreef wordt een zone die vaak onder water loopt voorzien. Er komen infoborden die aangeven of er mag geschaatst worden aan de ingang naar de zone van de Assebroekse Meersen.

-----------------

Vanaf nu tot en met maart 2020 kapt het Agentschap Wegen en Verkeer heel wat bomen langs de N44 Knokkeweg in Aalter.

Bij het hakhoutbeheer worden bomen afgezaagd op een tiental centimeter boven de grond. Dankzij het hakhoutbeheer komt er weer veel licht op de bodem, en daardoor kunnen voorjaarsbloeiers en andere planten beter groeien. Ook een betere verkeersveiligheid langs de Knokkeweg in Aalter staat voorop.

------------------

Het nieuws dat drones in Brugge het traditionele vuurwerk vervangen, was al een tijdje bekend. De luchtvaartautoriteiten gaven Brugge nu de toelating. De drones zijn computergestuurd en zullen via lichteffecten diverse figuren, teksten en beelden vormen. Bovendien is dit alternatief voor vuurwerk ook minder belastend voor het milieu. Het feest van oud naar nieuw zal indrukwekkend zijn met de droneshow en duurt ongeveer een kwartier.

-----------------------------------------

De gemeente Aalter gaat alle scholen in de nieuwe fusiegemeente vergoeden voor het busvervoer van en naar het zwembad.

Dat gebeurde al in de prefusiegemeente Aalter, maar niet in de prefusie Knesselare. Vanaf 1 januari 2020 geldt de terugbetaling voor de volledige nieuwe gemeente Aalter.

---------------------

Maldegem past het trouwreglement aan. Trouwen kan nu alleen nog op vrijdag en zaterdag, maar wel op meer locaties. Door enkel op vrijdag en zaterdag te laten trouwen, kan het bestuur de trouwzaal in het gemeentehuis op andere dagen gebruiken als vergaderruimte voor de eigen administratie. Als extraatje kan je in Maldegem ook op drie feestdagen trouwen. Dat zal ook kunnen op 1 mei, op 11 juli en op 15 augustus.

-------------------------

Eeklo zoekt naar manieren om zuurstof in de lokale economie te pompen, en werkt achter de schermen aan een prestigieuze wedstrijd ‘Win je winkel’.

Er staan in Eekloheel wat winkelpanden leeg. Via een wedstrijd krijgen de starters een groot deel van de opstartkost terugbetaald.

-------------------------

In het AZ Sint-Lucas in Assebroek zijn twee kerstkindjes geboren dit jaar. Het is een jaarlijkse traditie in het ziekenhuis dat de ouders van kerstkindjes een geschenk aangeboden krijgen.

-------------------

Inwoners van het Meetjesland die in 2020 een baby verwachten, kunnen tot 100 euro aan subsidies krijgen als ze gebruik maken van herbruikbare luiers. Daarmee wil afvalophaler IVM jonge ouders stimuleren om de afvalberg te verminderen. Wegwerpluiers maken 10% van onze restafvalberg uit. Met herbruikbare luiers kan je per kind ongeveer 1 ton aan luierafval besparen.

----------------------


  • Bron: Het Laatste Nieuws