Categorie: Nieuws uit de regio

regionaal nieuws donderdag 26 december 2019

gepost 4 years ago, op donderdag, 26 december 2019 door Wim Van Geert

In Tielt zijn de resultaten gekend van de studie rondom het groener maken van de collegesite. De leden van het ‘Burgerinitiatief in Tielt voor een Duurzame en Eigentijdse collegesite roepen op dit na vijftien jaar tot een goed einde te brengen. In de eerste plaats vraagt het Burgerinitiatief in Tielt een degelijke maquette van die collegesite om de visuele kwaliteit van het project in te kunnen schatten en verwachten ze ook meer en echt groene aanplanting op de collegesite van Tielt.

------------------------

De drie minderjarige overvallers van een apotheek en krantenwinkel in Brugge, zullen de feestdagen dan toch in een gesloten instelling doorbrengen. De 17-jarigen bedreigden vrijdagavond de assistente van een apotheek in Dudzele met een mes. Ze gingen uiteindelijk aan de haal met de inhoud van de kassa. De daders moesten voor de jeugdrechter verschijnen, die besloot de jonge overvallers naar een gesloten instelling in Everberg te sturen. Enig probleem: er was geen plaats. Dat zorgde voor heel wat commotie, waardoor er uiteindelijk een oplossing werd gezocht in de gesloten instelling in Tongeren.

-----------------------------

De Warmste Weeklo in Eeklo bracht een heel mooi bedrag in het laatje voor het goede doel. Wijkcentrum De Kring, Centrum voor Ambulante Revalidatie Klim Op en Sportclub Boezjeern krijgen samen maar liefst 31.460,56 euro van de De Warmste Weeklo in Eeklo

------------------------

De wegenwerken in de Zagersweg in Koolkerke bezorgden de bewoners niet hun beste kerstperiode ooit. Hun gasten moesten zich tijdens de feestdagen door een modderpoel wagen, mét risico op boetes voor foutparkeren. De werken omvatten het vernieuwen van de riolering, de scheiding van ‘vuil’ water en regenwater, en daarna ook de heraanleg van het wegdek, fiets- en voetpaden. In augustus ontvingen de bewoners een brief met daarin de timing van de werken. Aanvang van de werken op 20 augustus en het einde van de werken was gepland eind december. Er is echter geen enkele fase afgewerkt. Het eigenlijke einde van de werken is voorzien op 31 maart.

------------------------

Deze maand vonden in het Sint-Andriesziekenhuis in Tielt verschillende acties plaats ten voordele van de Warmste Week. In totaal werd 5.700 euro ingezameld. Dat geld wordt verdeeld over zes goede doelen die de medewerkers van het ziekenhuis zelf kozen. Midden oktober werd in het ziekenhuis een oproep gelanceerd met de vraag of er medewerkers waren die een actie wilden ondernemen ten voordele van de Warmste Week. “De respons was overweldigend”, zegt financieel directeur Gerdy Dezutter van het het Sint-Andriesziekenhuis in Tielt.

-----------------------

Op de Brugse zaterdagmarkt van 28 december wordt het jaar 2019 op een feestelijke manier afgesloten. De stijlvolle act ‘Winter Wishes’ zal jong en oud kunnen bekoren. Eens in het jaar herrijst deze dame uit de sneeuw van het koude noorden. Met een betoverend mooi kostuum van fonkelende verlichting en een staf waaruit zij sneeuw kan laten verschijnen, brengt zij licht in de donkere dagen. Wil je zeker zijn dat je de act niet mist, kom dan zeker rond 10 uur naar de markt op ’t Zand van Brugge.

--------------------------


  • Bron: Het Laatste Nieuws