Categorie: Nieuws uit de regio

regionaal nieuws vrijdag 25 oktober 2019

gepost 8 months ago, op vrijdag, 25 oktober 2019 door Wim Van Geert

Dieven hebben woensdagnacht lelijk huis gehouden in het bedrijvencentrum op domein De Herten in Oostkamp. Ze drongen binnen in de burelen van een tiental bedrijfjes die in het gebouw gevestigd zijn en maakten voornamelijk laptops en drank buit. Ook een bestelwagen werd gestolen. Het labo van de federale politie ging donderdagmorgen ter plaatse voor sporenonderzoek. Van de daders is voorlopig nog geen spoor.

------------------

De politie van Aalter versterkt het korps met zes nieuwe inspecteurs. Zo komt er ook meer blauw op straat. De gemeenteraad van Aalter zette het licht op groen voor de nieuwe aanwervingen. Het wijkteam wordt versterkt met drie inspecteurs, de sociale politie kan rekenen op een extra manschap, en ook bij de dienst interventie komen er twee nieuwe plaatsen.

----------------

De stad Eeklo wil de gemeenteraden binnenkort weer live uitzenden via de website van de stad. In het voorjaar konden de inwoners van Eeklo de maandelijkse gemeenteraden thuis volgen. Regionale televisiezender AVS stond toen in voor een rechtstreekse uitzending via de website van de stad Eeklo. Een proefproject dat op het einde van de zomer plots stopgezet werd. Maar de stad en AVS zitten ondertussen opnieuw aan tafel.

------------------------------

Maldegem maakt zich op voor een nieuwe 11.11.11-actie en is op zoek naar extra vrijwilligers. Op zaterdag 2 en 9 november halen vrijwilligers de omslagen op tijdens de jaarlijkse huis-aan-huisinzamelingen. Het team 11.11.11 Maldegem zoekt nog vrijwilligers die willen meehelpen aan de huis-aan-huisinzamelingen. Stuur een mail naar [email protected] en help mee als vrijwilliger.

--------------------

De 36-jarige tandarts uit Damme die zestien patiëntes aanrandde in z’n praktijk krijgt geen openbaar proces. De Brugse raadkamer verleende de tandarts de gunst van de opschorting, waardoor hij wegkomt zonder straf. Belangrijk element in de beslissing is het feit dat de tandarts al verschillende slachtoffers vergoedde.

In 2016 kwam de man voor het eerst in opspraak. Een vrouw diende toen als eerste klacht in tegen haar tandarts. Na haar volgden nog twee dames. Eind vorig jaar kwam de zaak in een stroomversnelling. Op dat moment hadden al negen slachtoffers klacht ingediend tegen de tandarts uit Damme.

-------------------------------

Vanaf vandaag kan je in het Kasteel van Poeke in Aalter naar de tentoonstelling ‘Kijk! Meetjeslandse Meesters’.

In totaal wordt werk van meer dan honderd kunstenaars uit heel het Meetjesland getoond. De tentoonstelling wordt opgebouwd onder leiding van curator Tim De Doncker. Aalter krijgt een hoofdrol in de tentoonstelling. 24 Aalterse kunstenaars uit verschillende disciplines, en ook de leerlingen van basisschool Tabor Aalter-Brug brengen het beste van zichzelf naar voor.

-------------------------------------

De verlaging van de middenberm van de N9 dwars door Eeklo blijft voor problemen zorgen. De stad heeft deze zomer de werken laten uitvoeren, maar had geen aanbesteding voor een aannemer gedaan. Er werd gewoon gekozen voor de aannemer waar de Vlaamse overheid al mee werkt. Het dossier kwam niet eens op de gemeenteraad. CD&V diende klacht in en de provinciegouverneur gaf hen gelijk. De wet van de overheidsopdrachten werd niet gevolgd, dus de werken aan de middenberm mochten eigenlijk niet gebeurd zijn. Maar ondertussen waren de werken wel voltooid. Het schepencollege en de stad Eeklo pakken nu uit met een dading tussen stad en aannemer, zodat de factuur van ruim 100.000 euro toch betaald kan worden.

----------------------

Kroonprinses Elisabeth viert vandaag haar 18de verjaardag samen met tachtig leeftijdsgenoten uit het ganse land. Een van de gelukkige genodigden is Margaux Laurier uit Astene. Nadat ze door de stad Deinze was aanbevolen, kreeg ze een uitnodiging van het koninklijk paleis in de bus. Van de stad Deinze krijgt Margaux het kunstwerk NEST/shelter van de bekende Deinse kunstenaar Stief Desmet mee om als cadeau af te geven.

--------------------------


  • Bron: Het Laatste Nieuws

Kia juni 2020