Categorie: Nieuws uit de regio

regionaal nieuws donderdag 25 oktober 2019

gepost 7 months ago, op donderdag, 24 oktober 2019 door Wim Van Geert

In de haven van Zeebrugge volgen ze het onderzoek naar de 39 doden in een koeltransport in een buitenwijk van Londen met argusogen op. Volgens de Britse politie was de vrachtwagen dinsdagavond nog in Zeebrugge, al trokken ze dat daar ten zeerste in twijfel. Burgemeester van Brugge Dirk De fauw wil eerst absolute zekerheid hebben alvorens, grote uitspraken te doen. Uit verder onderzoek van afgelopen nacht blijkt dat de vrachtwagen wel degelijk de haven van Zeebrugge passeerde.

-----------------------

Dertig procent van de bevolking aan de Belgische kust is ouder dan 65 jaar. Dat staat in het nieuwe zakboekje ‘KunstINzicht 2019 - cijfers en analyses’ dat de provincie West-Vlaanderen heeft uitgebracht in samenwerking met het Vlaams Instituut voor de Zee. Het boekje brengt de kustregio in kaart met cijfers.

Sinds 2000 is het aantal 65-plussers met bijna 46 procent toegenomen, terwijl het West-Vlaamse gemiddelde op 23,5 procent ligt. Dat heeft ook gevolgen voor de zorgsector, waarin 15,7 procent van de beroepsbevolking actief is.

-----------------

De gemeente Aalter wil werk maken van een sterrenweide op een of meerdere gemeentelijke begraafplaatsen. Aalter heeft een goed en mooi onderhouden begraafplaats, maar een sterrenweide ontbreekt. Dat moet een plaats worden waar ouders een troost- of gedenkplaats kunnen creëren. Een plaats waar ze hun verdriet even de vrije loop kunnen laten gaan om verder te kunnen leven.

---------------------

Morgen is er een Canadees-Belgische herdenkingsviering in Eeklo.

Het stadsbestuur zal in samenwerking met het Fonds Spittael een herdenkingsplechtigheid organiseren op het Canadaplein aan ‘De Soldaat en het Meisje’. Start om 10.30 uur op de Markt van Eeklo, ter hoogte van het stadhuis. Onder muzikale begeleiding van de Koninklijke Muziekkapel van de Marine zullen 200 deelnemers mee marcheren.

------------------------------

Burgemeester Mathias De Clercq geeft geen toestemming voor een Klimaatmars in Gent, omdat de politie zich moet focussen op de honderden voetbalsupporters van het Duitse Wolfsburg die naar Gent afzakken. Maar daar hebben de Students for Climate geen oren naar. “Wij betogen toch, wij laten ons de mond niet snoeren.” In plaats van een mars organiseren ze nu een ‘statisch aanwezig zijn’ onder de Stadshal.

---------------------

Op de E40 in Brugge is dinsdagnacht een 24-jarige man uit het Brusselse om het leven gekomen bij een tragisch ongeval. Het slachtoffer stond met zijn wagen stil op de pechstrook en werd daar aangereden door een vrachtwagen. Voor de man kon geen hulp meer baten. Ook zijn vrouw en kind zaten in het voertuig, maar ontsnapten aan de dood.

-----------------------------

De stad Eeklo gaat het Witte Huis in de Tieltsesteenweg openbaar verkopen. De politie verhuist op 20 december naar de nieuwbouw.

Het Witte Huis in de Tieltsesteenweg is vandaag het politiekantoor van de zone Meetjesland Centrum. Dat is de politie voor Eeklo, Sint-Laureins en Kaprijke. Maar het politiekantoor is totaal uitgeleefd. Achter het politiekantoor wordt momenteel een nieuw commissariaat gebouwd.

--------------------

De Provincie Oost-Vlaanderen verkoopt haar oude pony’s en paarden niet meer. Zo mag de merrie Djapa, waar heel wat kindjes een ritje op mochten maken in domein De Boerekreek in Sint-Laureins, na 22 jaar ‘met pensioen’. Er werd voor het dier een plekje gevonden in het provinciaal domein De Brielmeersen in Deinze.

----------------------

Bellem maakt zich op voor de Pompelmoeskermis, de jaarlijkse oktoberkermis van het dorp. De kermis start op vrijdag 25 oktober met een quiz in het dienstencentrum. Op zaterdag is er de cyclocross, en een kermisworp voor de kindjes van het dorp. Zondag is er een rommelmarkt met gratis standplaatsen.

---------------


  • Bron: Het Laatste Nieuws